18 / 05 / 2024

Borsa haftanın 4. gününe yükselişle başladı!

Borsa haftanın 4. gününe yükselişle başladı!

Yatırımcıların son gelişmeleri merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,43 artışla 4.681,71 puandan başladı.



Ayrıca yine verilen bilgiye göre, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy de pazara kadar borç limiti anlaşmasının yapılabileceğini de kaydetti.

Diğer bir taraftan ABD'de ekonomik aktivitenin güçlü kalmayı sürdürmesi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ayki toplantıda alacağı kararlara ilişkin belirsizlikleri artırırken, Banka'nın haziranda 25 baz puan faiz artırabileceğine yönelik beklentiler yüzde 28'e çıktı.

Borsa haftanın 4. gününe yükselişle başladı!

Konu ile ilgili önemli detaylara değinen analistler, ABD'de bugün perakende devi Wallmart'ın finansal sonuçlarının açıklanmasının beklendiğini kaydederek, şirketin gelecek dönem projeksiyonlarının piyasalarda oynaklığı artırabileceğini belirtti.

Yine verilen bilgilere göre, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi ve Finansal İstikrar Raporu, yurt dışında da ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, Philadelphia Fed iş görünümü endeksi ve 2. el konut satışlarının takip edileceğini kaydeden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.750 ve 4.900 seviyelerinin direnç, 4.600 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

SPK'dan SASA’nın bedelsiz sermaye artımına onay!

Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Mayıs 2023 destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? Hemen bakın

TOKİ 25 indirim kampanyası için son gün bugün! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön