08 / 05 / 2024

Borsa İstanbul, 2022 yılında dünyanın en fazla kazandıran borsası oldu!

Borsa İstanbul, 2022 yılında dünyanın en fazla kazandıran borsası oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Borsa İstanbul’un dünyadaki borsalar arasında dolar bazında yüzde 105 ile en fazla getiriyi sağladığını açıkladı. Buna göre Borsa İstanbul 2022 yılında dünyanın gelir şampiyonu oldu.



BORSA İSTANBUL 8 SIRA YÜKSELDİ

New York Borsası 24 trilyon doları aşan piyasa değeriyle 2022’nin en değerli borsası olma unvanını korurken, Nasdaq OMX 16,2 trilyon dolarla ikinci, Şanghay 6,7 trilyon dolarla üçüncü sırada yer buldu. Borsa değerlenmesine göre yapılan analizde Borsa İstanbul ise 8 sıra yükselerek 330 milyar dolar piyasa değeriyle 30'uncu sıraya çıkma başarısını gösterdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön