09 / 05 / 2024

Borsa İstanbul 5.730 zirvesini aşacak mı? Ekonomide yeni dönem BİST 100 endeksini nasıl etkiler? Yatırımcılar dikkat! 

Borsa İstanbul 5.730 zirvesini aşacak mı? Ekonomide yeni dönem BİST 100 endeksini nasıl etkiler? Yatırımcılar dikkat! 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Soner Kuru, bugünkü köşesinde ekonomide yeni dönemin borsaya olan etkilerini kaleme aldı. Peki Borsa İstanbul 5.730 zirvesini aşacak mı? 



Soner Kuru, yazısında "Piyasa 4.400 – 5.730 hareketi ile yukarıda saydığımız fiyatlamayı yaptı ancak ekonomi politikalarına ilişkin benimsenen bu sürecin gücü ve devamlılığı ile ilgili soru işaretleri var" ifadelerine yer verek, bu noktada yapılacak açıklamaların önemli olacağının altını çizdi. 

Piyasaların Mehmet Şimşek ve benimseyeceği politikaların devamı ve sürekliliğine ikna olması durumunda, hareketin güçlü şekilde devamını ve sonraki dönemde yabancı fon girişi ile desteklenmesini beklediklerine dikkat çekti. 

Borsa İstanbul 5.730 zirvesini aşacak mı? Ekonomide yeni dönem BİST 100 endeksini nasıl etkiler? Yatırımcılar dikkat! 

Yazısında "Bu noktada süreç bir miktar soru işareti ile devam ederse 5.730 zirvesi bir süre daha geçilmekte zorlanabilir. Makro parametreler üzerinden yaptığımız okumada ise, 22 haziran toplantısında piyasanın bir faiz artışı beklediğini görüyoruz" açıklamasına yer veren Soner Kuru, politika faizinin yüzde 35'i aşmaması halinde piyasa üzerinde baskılayıcı bir etki olmayacağını vurguladı. 

Diğğer yandan enflasyonun bir süre daha yüksek seyretmek zorunda olduğunu aktaran Kuru, piyasa fiyatlamalarının bu uyarlama paralelinde hareket edeceğini düşündüklerini söyledi. 

Soner Kuru, yazısını "Özetle mevcut benimsenen politikalarda sert bir geri dönüş olmaz ise piyasa ile ilgili kısa süreli kar realizasyonlarının ardından iyimserliğimizi korumaya devam ediyoruz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Borsa İstanbul yükselişle açıldı!

Asgari ücret maaş zammında ilk perde aralandı! Kritik eşik 11 bin TL!

Euroda yarın dananın kuyruğu kopuyor! Bankanın kararına kesin gözüyle bakılıyor! 1 eurosu bile olanlar hemen baksın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön