09 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da gong bugün Forte Bilgi İletişim Teknolojileri için çaldı: 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL satış!

Borsa İstanbul'da gong bugün Forte Bilgi İletişim Teknolojileri için çaldı: 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL satış!

Forte Bilgi İletişim Teknolojileri, 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL'lik satış yapılan halka arz sürecinin ardından, bugün Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 



Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, açıklamasının devamında, Forte Bilgi İletişim Teknolojileri'nin yaklaşık 660 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği 267 milyon lira satışla başarılı bir halka arza imza attığını belirtti. Ergun, "Bu başarılı halka arzdan dolayı emeği geçen herkese, şirketin ve aracı kurumun değerli yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu halka arzın sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Forte Bilgi İletişim Teknolojileri Genel Müdürü Selçuk Deda ise yüzde yüz yerli sermaye ile 2006 'da kurulan şirketin genel müdürü olarak bu projenin içinde yer almaktan gururlu ve mutlu olduğuna vurgu yaptı. 

Halka arz konusunda emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Selçuk Deda, açıklamasında "Bir buçuk yıl süren meşakkatli hazırlık çalışması süresince özveriyle çalışan Forte ailesine, bize liderlik yapan aracı kurumumuza, hukuk danışmanı firmamıza, bağımsız denetim firmamıza reklam ajansımıza, iş ortaklarımıza, sermaye piyasası kurulumuza, Borsa İstanbul'a ve halka arz yoğun ilgi gösteren tüm yatırımcılarımıza içten teşekkürlerimi arz ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

Forte'nin kurulduğu yıldan bugüne, 17 senedir hem yazılım, hem de donanım alanında büyük projelere imza attığına dikkat çeken Deda, "Gerek AR-GE yatırımları, gerekse geliştirdiğimiz yerli ve milli askeri lojistik alanındaki yazılımlarla bu alanda ülkemizin yurt dışına olan bağımlılığının bertaraf edilmesinde ve geliştirilen yazılımın kaynak kodlarının bizde olması sebebiyle vatanımızın bekasına küçük ama önemli katkı sağlayan firmamızın halka arzdan aldığımız güçle bize güvenen yeni yatırımcılarla, ortaklarımızla birlikte daha da gururlu işlere imza atacağına eminim" dedi ve bu heyecanlarına ortak olan tüm katılımcılara ve halka arza olan yoğun ilgi sebebiyle de halka bir defa daha teşekkür ettiğini belirtti. 

Borsa İstanbul da gong bugün Forte Bilgi İletişim Teknolojileri için çaldı: 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL satış!

Borsa İstanbul'da gong bugün Forte Bilgi İletişim Teknolojileri için çaldı: 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL satış!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön