03 / 05 / 2024

Borsa operasyonunda tutuklananlar arasında ünlü turizmci de var

Borsa operasyonunda tutuklananlar arasında ünlü turizmci de var

Bankacılık hisselerinde yaptıkları yasa dışı işlemler nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Muğla ve Balıkesir'de yapılan baskılan sonucunda gözaltına alanın 8 kişiden beşi tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklananlar arasında ünlü bir turizmcinin de



Paramedya sitesinde yer alan habere göre, borsa operasyonunda tutuklananlar arasında Necip Kaan Karayal’ın olması turizm çevrelerinde şaşkınlık yarattı. Turizm dünyasının yakından tanıdığı Necip Kaan Karayal'ın 2 yıldır borsa ile ilgilendiği ve bir yıldır da tutuklanan grupla iş yaptığı ileri sürüldü.

10 kişi için suç duyurusu yapılmıştı

SPK'nın yaptığı suç duyurusunun ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Borsa İstanbul’da manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen 10 kişinin yakalanması için çalışma başlatmıştı. Yürütülen soruşturma çerçevesinde, geçtiğimiz pazar günü İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir’de 17 ayrı adrese operasyon düzenlenmişti. Gözaltına alınan 8 kişiden 5'i tutuklanırken 1 şüpheli konutu terk etmeme, 2 şüpheli ise imza verme ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. 2 kişinin ise hali hazırda yurtdışında olduğu bildirilmişti. Öte yandan zanlıların vadeli işlemler ve spot piyasada yaptıkları manipülatif  işlemler neticesinde, realize kârlarının 2,5 milyar lira olduğu, elde edilen toplam kârın ise yaklaşık 5 milyar lira civarında olduğunu değerlendirilirken piyasada yaşanan sert düşüş nedeniyle de 1 milyar lira zarar ettikleri ifade edildi.

Borsada beklenen oldu 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Borsa’da SPK’nın suç duyurusunun ayrıntıları ortaya çıktı!

Borsada manipülasyon iddiaları! Aralarında büyük yatırımcıların da olduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön