30 / 04 / 2024

Borsa yatırımcısı çimentoya adeta hücum etti!

Borsa yatırımcısı çimentoya adeta hücum etti!

Kahramanmaraş merkezli ve 10 kenti derinden sarsan deprem sonrası Borsa İstanbul’da yaşanan çok sert düşüşe karşılık çimento hisselerinde yukarı yönlü hareket bugün de devam etti.



Türkiye Kahramanmaraş’ta meydana gelen tarihi depremlerin ardından derin bir yasa gömülürken, finans piyasalarında ise iki gündür önemli hareketler gözlendi.

Borsa yatırımcısı çimentoya adeta hücum etti!

Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde deprem nedeniyle dün yaşanan kayıplar bugün derinleşerek, 22 Mart 2021’den bu yana en sert düşüş gerçekleşti.

Ancak deprem haberiyle dün borsada hemen tüm sektörlerde yaşanan kan kaybına rağmen çimento hisselerindeki yükseliş dikkat çekti.

Dünkü işlemlerde yüzde 10'luk artışla tavan yapan çimento şirketlerinin hisselerinde bugün de keskin yükselişler gözlendi.

Türkiye’nin 10 kentinde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Borsa İstanbul’da çimento şirketlerinin hisselerinde yükseliş ikinci günde de devam ediyor.

Dünkü işlemlerde günü yüzde 10 yükselişle kapan çimento şirketlerinin hisseleri bugünkü açılışta da yüzde 10’a yakın yükselişlerle güne başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön