21 / 05 / 2024

Borsa yatırımcısına çok önemli duyuru! SASA ve Hektaş için yeni karar!

Borsa yatırımcısına çok önemli duyuru! SASA ve Hektaş için yeni karar!

Borsa İstanbul’da işlem gören hisseler içinde en hareketli olanlarından Hektaş ve Sasa için alınan karar, Borsa İstanbul tarafından duyuruldu.



Borsa İstanbul'dan yapılan duyuruda, Sasa Polyester ve Hektaş hisselerinde 1 ay süre ile "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" tedbirlerinin uygulanacağı vurgulandı.

Borsa yatırımcısına çok önemli duyuru! SASA ve Hektaş için yeni karar!

Borsa İstanbul BIST’ten, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) iki şirket hakkında  yapılan açıklamalarda; “Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5’inci ve 6’ınca. maddelerindeki hükümler kapsamında, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasada  gerçekleşen işlemler sabebiyle Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA.E) ve Hektaş Ticaret T.A.Ş. (HEKTS.E) paylarında 23 Ocak 2023 tarihi itibarıyla 1 ay süre ile "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" tedbirleri uygulanacak. Tedbirlerin uygulanacağı son tarih 22 Şubat 2023 olarak duyuruldu.

Geçtiğimiz senenin 23 Aralık tarihinde yine aynı hisseler için 1 ay süreyle tedbir kararı alınmıştı.

Sasa hisseleri cuma kapanışını yüzde 0.17 düşüşle 120,50 liradan ve Hektaş yüzde 0.26 artışla 38,30 liradan tamamlamıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön