18 / 07 / 2024

Borsa yeni haftaya rekorla başladı!

Borsa yeni haftaya rekorla başladı!

Yatırımcılar tarafından merakla beklenen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 1 yükselişle rekor seviye olan 6.501,80 puandan başladı.




Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Analistler, ABD'de geçen hafta açıklanan makroekonomik verilerin ülke ekonomisinde yumuşak inişin yapılabileceği ihtimalini ön plana çıkarmayı sürdürdüğünü ve devam eden bilanço sezonunun da hisse ve sektör bazlı oynaklığı artırabileceğini kaydetti.

Ayrıca Hindistan'da düzenlenen G20 toplantılarına Türkiye'yi temsilen katılım sağlayan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın bugün ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile bir görüşme yapacağına yönelik haber akışı ön plana çıkarken, analistler, görüşmeden gelecek olan haber akışının varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini belirtti.

Borsa yeni haftaya rekorla başladı!

Konu ile ilgili bazı açıklamalar yapan analistler, bugün yurt içinde bütçe dengesi, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması, ABD'de New York Fed imalat endeksi verilerinin izleneceğini kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.500 ve 6.600 seviyelerinin direnç, 6.300 ve 6.200 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

Ayrıca Anadolu Ajans Finans'ın beklenti anketine katılım sağlayan ekonomistler, TCMB'nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 500 baz puan artırarak yüzde 20'ye yükselteceğini belirtiyor.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kirada yüzde 25 kira artış sınırlaması ne zaman bitecek?

1 dolar yıl sonunda işte tam bu kadar olacak! Doları olanlar dikkat, resmen tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Yatırımcıların gözü TCMB faiz kararında!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön