28 / 04 / 2024

Borsada alım zamanı mı? Hangi sektörlerde yükseliş potansiyeli yüksek? İşte uzmanından öneriler…

Borsada alım zamanı mı? Hangi sektörlerde yükseliş potansiyeli yüksek? İşte uzmanından öneriler…

Borsa uzun bir aranın ardından yeniden 5 bin puanın üzerinde seyrediyor. Uzmanlar, hem yurt içi hem yurt dışı dinamikler nedeniyle endekste geri çekilmeler olsa bile yıl genelinde umutlu. Borsaya yatırım yapmayı düşünenler ise alım için fırsat kolluyor.



Borsa İstanbul haftanın ikinci gününe de yükseliş ile başladı. Haftaya yüzde 3,4’lük yükseliş ile başlayan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi sabahki açılışta 5 bin 110 puanın üzerine çıktı. Piyasa çevrelerine borsanın seyrinde seçim belirsizliklerinin yanı sıra küresel pay piyasalarında, ABD'de yarın açıklanacak enflasyon verileri de yön arayışında etkili olacak.

Borsada alım zamanı mı? Hangi sektörlerde yükseliş potansiyeli yüksek? İşte uzmanından öneriler…

Dünya Gazetesi köşe yazarı Soner Kuru, ‘Piyasanın İçinden’ adlı köşe yazısında, geçen haftayı pozitif bir hava ile kapatan endeksin yükselişinde; THY, Turkcell, Sasa ve Bimaş gibi hisselerin pozitif katkı sağladığını, Kardemir, Ereğli ve Kordsa gibi hisselerin ise baskı tarafında başı çektiğini ifade etti. İşlem hacminde ise ciddi geri çekilmeler yaşandığını kaydeden Kuru, günlük ortalama işlem hacminin 68 milyar lira olduğunu, hacimdeki geri çekilmede Ramazan ayının etkili olduğunu dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön