11 / 05 / 2024

Borsada alım zamanı mı? Hangi sektörlerde yükseliş potansiyeli yüksek? İşte uzmanından öneriler…

Borsada alım zamanı mı? Hangi sektörlerde yükseliş potansiyeli yüksek? İşte uzmanından öneriler…

Borsa uzun bir aranın ardından yeniden 5 bin puanın üzerinde seyrediyor. Uzmanlar, hem yurt içi hem yurt dışı dinamikler nedeniyle endekste geri çekilmeler olsa bile yıl genelinde umutlu. Borsaya yatırım yapmayı düşünenler ise alım için fırsat kolluyor.



HANGİ SEKTÖRLER ÖNE ÇIKIYOR?

Borsada alım zamanı mı? Hangi sektörlerde yükseliş potansiyeli yüksek? İşte uzmanından öneriler…

Peki, sektörel olarak bakıldığında borsada hangi sektörler öne çıkıyor? Sektörel dağılıma bakıldığı zaman deprem sonrası ciddi satışların yaşandığı iletişim sektöründe bir toparlanmanın gözlendiğini kaydeden Kuru, herhangi negatif bir gündem olmaz ise bu toparlanma sürecinin devam edeceğini öngörüyor.

İlk çeyrek itibariyle bakıldığında otomotiv sektörünün başarılı bir ilk çeyrek geçirdiği gözlenirken, ilk çeyrek bilançolarının da daha önceki tahminlere kıyasla daha güçlü gelmesi bekleniyor.

Diğer yandan perakende ve ticaret sektörlerinin de enflasyonist ortamdan pozitif etkilendiğine işaret eden Kuru, enflasyonda baz etkisine rağmen beklendiği gibi sert bir geri çekilme olmadığını, bu ortamın ikinci çeyrekte de devam etmesinin beklendiğini, özellikle market, gıda ve tekstil için önümüzdeki dönemin güçlü olacağı tahmininde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön