30 / 04 / 2024

Borsada bu şirketlere dikkat! İşte, şubat ayında yatırımcısını en fazla kayba uğratan şirketler

Borsada bu şirketlere dikkat! İşte, şubat ayında yatırımcısını en fazla kayba uğratan şirketler

Kahramanmaraş depremleri nedeniyle Borsa İstanbul geçtiğimiz ay satış ağırlıklı bir seyir izledi. SPK’nın aldığı önlemlerin ardından borsada yeniden dengelenme eğilimi ağır basarken, özellikle bazı şirket hisselerinde yoğun satış baskısı gözlendi.



Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketleri Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin değerlerine de yansıdı. Kahramanmaraş depremlerinin ardından satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul yeniden toparlanmaya çalışırken, geçen ay bazı hisselerde satış baskısı daha yoğun gözlendi.

Borsada bu şirketlere dikkat! İşte, şubat ayında yatırımcısını en fazla kayba uğratan şirketler

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremlerinin ardından piyasalarda oynaklık da had safhaya çıktı. Toplam 11 şehrimizde onbinlerce can kaybına ve binlerce binanın yıkımına yol açan felaketler nedeniyle Borsa İstanbul 8 Şubat 2023 ile 15 Şubat 2023 tarihleri arasında pay ve vadeli işlem piyasalarında beş iş günü işlemlere ara vermişti.

Borsanın yeniden işlemlere açılmasının ardından pay piyasalarında nispeten dengelenme eğilimi görülse de bazı şirket hisselerinde satış baskısı devam etti. Deprem sonrası gerçekleşen işlemlerde panik havasının ön plana çıktığını kaydeden uzmanlar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) aldığı önlemler sayesinde pay piyasalarında dengelenme eğiliminin görüldüğünü, ancak spor hisseleri üzerindeki satış baskısının devam ettiğini belirtiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön