17 / 05 / 2024

Borsada bu şirketlere dikkat! İşte, şubat ayında yatırımcısını en fazla kayba uğratan şirketler

Borsada bu şirketlere dikkat! İşte, şubat ayında yatırımcısını en fazla kayba uğratan şirketler

Kahramanmaraş depremleri nedeniyle Borsa İstanbul geçtiğimiz ay satış ağırlıklı bir seyir izledi. SPK’nın aldığı önlemlerin ardından borsada yeniden dengelenme eğilimi ağır basarken, özellikle bazı şirket hisselerinde yoğun satış baskısı gözlendi.



Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da profesyonel ve amatör bütün maçları ertelemişti. Geçtiğimiz ay Borsa İstanbul’da işlem gören Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ hisseleri yüzde 4,5 değer kaybına uğrarken, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ ise yüzde 6’lık değer kaybıyla yatırımcılarını üzdü. Borsada işlem gören Trabzonspor’un hisseleri de yüzde 7,8 oranında değer kaybederken, en fazla değer kaybı yüzde 16,4 ile Fenerbahçe Futbol AŞ hisselerinde görüldü.

Borsada bu şirketlere dikkat! İşte, şubat ayında yatırımcısını en fazla kayba uğratan şirketler

İLK İKİ AYDA BEŞİKTAŞ LİDER!

Borsa İstanbul’da işlem gören spor şirketlerinin 2023 yılı başından bugüne izlediği performans incelendiği zaman ise Beşiktaş ve Galatasaray hisselerinin artıda olduğu dikkati çekerken, Trabzonspor ve Fenerbahçe hisseleri değer kaybetti.

Yılın ilk 2 ayında Beşiktaş hisseleri yüzde 27,6, Galatasaray hisseleri ise yüzde 11,6 oranında prim yaptı. Bu süreçte Trabzonspor'un hisseleri yüzde 23,2 gerilerken, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 26,8 oranında değer yitirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön