29 / 04 / 2024

Borsada doğru portföy nasıl oluşturulur?

Borsada doğru portföy nasıl oluşturulur?

Yatırımcılar paralarını nasıl değerlendirmeleri gerektiğini araştırırken, borsada hisse almak isteyenler  için portföy önerisi geldi.  Daha çok kazanmak ve riski azaltmak isteyenler nasıl portföy oluşturmalı? Merak edilen sorunun cevabı geldi.  



Borsada yatırım yaparak para kazanmak isteyenler, oluşturdukları doğru portföy ile orantılı olarak paralarını katlayabilir. Portföy oluştururken farklı sektörlerde faaliyet gösteren bir sepet oluşturmak yatırımcıyı daha güçlü kılan bir faktör. Farklı sektörlerden şirketlere yatırım yapıldığında olumsuz koşullar oluştuğunda zarar görme ihtimaliniz azalıyor. Portföy hazırlarken, beklentilerinizi ve riskleri göz önünde bulundurmayı unutmayın.   

Bir yatırımcının portföyünde neler olmalı sorusunu Analist Yavuzc https://twitter.com/_yavuzc X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla verdi. Yatırımcıların portföyünde olması gereken sektörleri saydı. Yavuzc, çimento, enerji, sanayi, gıda, sektörlerinden birer hisse ile bist30 ve halka arz şirketlerinden en az bir tane hisse alınmasını tavsiye etti.

HALKA ARZ 3-5 LOT NE İŞE YARAR?

Bist Temettü 25 Endeksi’ndeki şirketler son 5 yılda kaç kere temüttü ödedi?

Dikkat! Borsada küçük yatırımcı silkelenme riskiyle karşı karşıya

Borsada bir hisseyi elde tutma süresi ne kadar olmalı?

Borsa İstanbul’a en çok yatırım yapan ülke Katar oldu

 

 


Geri Dön