02 / 05 / 2024

Borsada rekorlar sürüyor! İşte son dönemin en çok kazandıran şirketleri

Borsada rekorlar sürüyor! İşte son dönemin en çok kazandıran şirketleri

Borsa İstanbul, beklentilerin üzerinde gelen güçlü 9 aylık bilançoların etkisiyle 4.400 puanın da üzerini gördü. İşte son dönemde öne çıkan şirketler...



Rekor üstüne rekor kıran borsada yükselişin neden olduğu merak edilmekte. Konu ile ilgili Dünya Gazetesi'nden Ufuk Korcan bir yazı yazdı. Korcan yazdığı yazısında borsada yükselişin neden olduğunu değerlendirdi. İşte o yazı:

2 ARALIK BORSA İSTANBUL SEYRİ

Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi günün ilk yarısında yüzde 1,32'lik değer kaybetti. Endeks, 66,75 puan azalarak 4.979,44 puan olurken, toplam işlem hacmi 52,4 milyar lira seviyesinde. İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 1,59, holding endeksi de yüzde 1,19 değer kaybı yaşadı.

ARALIK AYINDA 50 BAZ PUAN İHTİMALİ AZALIYOR
Analistler, Çin hükümetinin inşaat sektörü için 2009’dan bu yana uygulamada olan pay piyasalarından fonlama yasağını kaldırması ile küresel pay piyasalarında pozitif bir seyir izlendiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin de yakından izlendiğini aktaran analistler, enflasyonun dirençli olduğuna yönelik değerlendirmelerle bankanın aralık toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımına gideceği ihtimalinin nispeten düşüş kaydetse de yüzde 68’le ağırlığını koruduğunu bildirdi.

Analistler, bugünün veri gündeminde Almanya’da enflasyon ve ABD’de tüketici güven endeksinin öne çıktığını belirterek, Çin’deki protestolara ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında olacağını, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5 bin 000 seviyesinin direnç, 4 bin 900 ve 4 bin 870 puanın destek konumunda bulunduğunu ifade etti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön