17 / 05 / 2024

Borsada rekorlar sürüyor! İşte son dönemin en çok kazandıran şirketleri

Borsada rekorlar sürüyor! İşte son dönemin en çok kazandıran şirketleri

Borsa İstanbul, beklentilerin üzerinde gelen güçlü 9 aylık bilançoların etkisiyle 4.400 puanın da üzerini gördü. İşte son dönemde öne çıkan şirketler...



YÜKSEK KÂR AÇIKLAYAN ŞİRKETLER
Bilançolar borsa yatırımcısı için kritik öneme sahip. Geride bıraktığımız hafta borsadaki şirketlerin ilk 9 aya ilişkin mali tablolarının açıklanması tamamlandı. Genel olarak bakıldığında gelen kâr rakamları beklentilerin bir miktar üzerinde gerçekleşti. Bilançoların güçlü gelmesi BİST 100 Endeksi’ni 4.400 puanın üzerine taşıdı. 9 aylık rakamlara bakıldığında net kârını en hızlı artıran şirket yüzde 23.041 ile Menderes Tekstil oldu. Geçen yılın aynı döneminde 2.5 milyon TL kâr açıklayan Menderes bu yılın ilk 9 ayını 584.8 milyon TL kârla tamamladı. Koleksiyon Mobilya oransal olarak kârını en fazla artıran ikinci şirket oldu. Aydem Yenilenebilir Enerji, Atlas, Royal Halı yine hızlı kâr artışı görülen diğer şirketler olarak sıralandı. Tutar olarak en yüksek kârı açıklayan şirket ise 42 milyar TL ile Koç Holding oldu. Koç Holding’i 38.5 milyar TL ile piyasa beklentilerinin üzerinde kâr açıklayan Türk Havayolları (THY) izledi. Sabancı Holding’in 9 aylık kârı 27.2 milyar TL olurken Tüpraş aynı dönemi 23.5 milyar TL net kârla kapattı.

DOLAR BAZINDA 2018’DEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEDE
Dolar bazında 240 sent ile Mayıs 2018’den bu yana en yüksek seviyeye çıkan BIST 100 endeksi, buna karşın 510 sent olan zirvesinin oldukça uzağında bulunuyor.

BIST 100 endeksi sektör endeksleri bazlı incelendiğinde, tüm sektörlerin yılbaşından bu yana yükseldiği dikkati çekiyor. En çok kazandıran yüzde 152 ile holding endeksi, yüzde 141 ile ticaret endeksi ve yüzde 140 ile bankacılık endeksi oldu.

Yılbaşından bu yana BIST 100 endeksindeki hisselerin 97’si değer kazanırken, 3’ü geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön