13 / 05 / 2024

Borsa’da son dakika! Borsada devre kesici çalıştı, işlemler geçici olarak durduruldu!

Borsa’da son dakika! Borsada devre kesici çalıştı, işlemler geçici olarak durduruldu!

Ülkemizi büyük bir üzüntü ve yasa boğan deprem felaketi gündemdeki önemini korurken, Borsa İstanbul’da da satış ağırlıklı seyir devam ediyor. Endeks güne yine kayıplarla başlarken, Borsa İstanbul son dakika yaptığı açıklama ile devre kestiğini duyurdu.



İŞLEM HACMİ DÜŞTÜ

Borsa İstanbul dün haftaya Kahramanmaraş ve çevre illerimizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle olumsuz bir havada başlamıştı. Sert satışların yaşandığı Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi dün yüzde 1,35 değer kaybıyla 4.930,18 puandan günü kapatmıştı. Sabah saatlerinde de güne satış dalgası ile başlayan endeksteki değer kaybının devam ettiği gözlendi.

Uzmanlar, diğer yandan global pay piyasalarında ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerin arttığını ve bu nedenle yön arayışının devam ettiğine dikkat çekiyor. Piyasa çevreleri, bugün gözlerin Fed Başkanı Jerome Powell'ın Washington Ekonomi Kulübü'ndeki münazarada yapacağı konuşmaya çevrildiğini kaydediyor.

Yurt içinde ise Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaşanan gelişmeler gündemdeki önemini korumuya devam ediyor. Yurt dışı veri gündeminde ise Almanya'da sanayi üretimi ve ABD'de dış ticaret dengesi öne çıkacak gelişmeler olarak belirtiliyor.

Uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5 bin 100 ve 5 bin 150 seviyelerinin direnç, 4 bin 750 puanın destek konumunda bulunduğunu ifade ediyor.

YASAKLAR DEVAM EDECEK

Diğer yandan; Borsa İstanbul'da dün getirilen satış işlemleriyle ilgili depo şartı yürürlükten kaldırılırken, açığa satış yasağının devam edeceği bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön