05 / 05 / 2024

Borsa’dan rekor üstüne rekor!

Borsa’dan rekor üstüne rekor!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,81 artış göstererek haftaya 3.966,64 puan ile rekor seviyeden başlamış oldu. İşte detaylar…



Daly'nin açıklamalarının hemen ardından daha önce 75 baz puanda baskı kuran Fed'in aralık ayı toplantısı ile ilgili olarak faiz artırımı beklentileri 50 baz puana evrilmiş oldu. Banka'nın kasım toplantısında faizleri 75 baz puan artıracağı şeklindeki beklentilerin ise korunduğu düşünülüyor.

Analistler ise bu hafta Avrupa ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarının haricinde yoğun veri gündeminin piyasaların yönü üzerinde son derece etkili olmasının beklendiğini ifade ederek, İngiltere başta olarak üzere siyasi gelişmelerin de yatırımcıların odağında olacağını kayıtlara geçirdi.

Bugün yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi ve bununla birlikte yurt dışında ise dünya genelinde açıklanacak öncü imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, yoğunlaşacak bilanço dönemi dolayısıyla hisse bazlı oynaklığın da artabileceğini ifade etti.

Analistler, teknik açıdan bakıldığında BIST 100 endeksinde 4.000 puanın direnç, 3.900 ve 3.840 seyirlerinin destek konumunda bulunduğunu ifade etti.

 Borsa’dan rekor üstüne rekor!

Küresel piyasalarda tedirginlik! Karışık seyirle başladı!

Ulaşım desteği başvuruları ne zaman başlayacak? Ulaşım desteği kimlere verilecek? Ulaşım desteği nedir?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin temeli yarın atılıyor! 4 milyon 560 bin oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön