03 / 05 / 2024

Borsan Grup, Kırgızistan'da konut projesine başladı!

Borsan Grup, Kırgızistan'da konut projesine başladı!

2 bin kişiye istihdam sağlıyoruz Borsan Grup'un, piyasada 30 yıllık bir tecrübesi olduğunu ifade eden Adnan Ölmez, bugün sekiz farklı şirketleriyle 2 bin kişiye istihdam sağladıklarını dile getirdi...




Ticaret hayatına kablo ve elektrik malzemesi üretimi ile başlayan ancak bugün altı sektörde sekiz şirketiyle faaliyetlerini sürdüren Borsan Grup, Kırgızistan'da kurduğu Borsan Construction isimli şirketiyle ülkenin başkenti Bişkek'te konut projesine başladı. 15 bin metrekare inşaat alanında toplam 25 milyon dolar yatırımla gerçekleşecek projenin aynı zamanda Kırgızistan'ın en büyük konut projesi olma özelliğini taşıdığım ifade eden Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkam Adnan Ölmez, projenin 550 daireden oluştuğunu söyledi. 


Grubun ikinci eski şirketi olan Borkonut ile daha önce yerelde birçok projeye imza attıklarını anlatan Ölmez, "Borkonut, uzun yıllar İstanbul ve Samsun'da faaliyet gösterdi. Bu alanda da dünyaya açılmak için iki yıldan bu yana araştırma yaptık. Libya, Azerbaycan, Irak ve Ukrayna gibi ticaretimizin bulunduğu birçok ülkede çalışma yaptık. Ve bizim için ilk etapta uygun yerin Kırgızistan olduğuna karar verdik" dedi. Arsa ve arazi çalışmalarının ardından Bişkek'te, parlamento binasma yalan bir yerde 15 bin metrekare alanı satın aldıklarım anlatan Ölmez, "Bu yılbaşında projeyi tamamladık. Temel kazı çalışmaları şu an başladı. Bu proje Kırgızistan'da bugüne kadar yapılmış en büyük konut projesi. Bişkek'te uzun yıllar distribütörlüğümüzü yapan bir firma ile ortak 'Borsan Construction'ı kurduk. Firmamız çalışmasına iddialı bir proje ile başlamış oldu" şeklinde konuştu. 


Piyasada 30 yıllık tecrübesi olan Borsan Grup'un, bugün sekiz farklı şirketiyle 2 bin kişiye istihdam sağladığını kaydeden Adnan Ölmez, Borsan markasıyla elektrik enerji kabloları, aydınlatma armatürleri, elektrik tesisat malzemeleri ürettiklerini aktardı. Ölmez, "Grubumuz inşaat sektöründe ise Borkonut firmasıyla ağırlıklı olarak kendi oluşturduğu projeler ile konut ve işyeri inşaatı, Borpanel markası ile banyo, mutfak, kapı ve ahşap panel üretimi yapıyor. Medya alanında ise Haber Medya Grup bünyesinde'hizmet veriyor. Haber Gazetesi, HaberHayat Dergisi, Haber Ajans, Haber Radyo ve Aks TV ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık sektöründe bölgenin en kapsamlı özel sağlık merkezi olan Medicana Hastanesi ile bölge halkına hizmet vermekten muüuluk duyuyoruz. Çalışmalarımız arasmda ortak oluşum ile aldığımız Samsun Serbest Bölge işletmeciliği de bulunuyor. Ayrıca, İstanbul'da yeni bir kablo fabrikası yatırımı içindeyiz" açıklamasında bulundu. 


Üç kıtada 55 ülkeye ihracat Yıl sonunda 500 milyon TL ciroya ulaşmayı beklediklerini kaydeden Adnan Ölmez, üç kıtada 55 ülkeye ihracat yapan grubun elektrik sektöründe faaliyet gösteren firması Borsan'ın istanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasında olduğunu hatırlattı. Ölmez, 'Yılın ilk altı aylık dönemine ait ihracat hedeflerimizi yüzde 100'ün üzerinde tutturduk ancak yurtiçi hedeflerimizde aynı başarıyı gösteremedik. 2014 yılında farklı ürün gruplarında yatırım yapacağız. 

Bunun için fizibilite çalışmalarına başladık" dedi. Borsan Grup'un, kablo, bakır, aydınlatma ve elektrik malzemelerinin aynı alanda üretimini gerçekleştiren Türkiye'nin tek şirketi olduğunu iddia eden Adnan Ölmez, "Elektrik malzemeleri ve kablo alanında üretim yapan Borsan Kablo, grubun en eski ve en büyük kuruluşu. Borsan Kablo, dört ayrı alanda üretim yapan, Türkiye'deki tek firmadır. Kablo sektöründe maalesef Ar-Ge'ye yeterince kaynak ayrılmıyor. Sürekli mevcut ürünlerin kapasite artışına yatırım yapıldı ve birçok sektörde olduğu gibi kabloda da kârlılıklar dip yaptı. Avrupa ile kıyasladığımız zaman gerek kapasite gerek teknoloji olarak daha iyi durumdayız. Aslında Türkiye dünyanın önemli üç kablo üreticisinden biri" ifadesini kullandı. 


"Samsun, ulaşım alanında büyük kolaylık sağlıyor" Samsun'da faaliyet göstermelerinin birçok avantajlı yanı olduğunu ifade eden Adnan Ölmez, Türkiye genelinde sadece birkaç ilin sahip olduğu lojistik ağın çalışmalarını kolaylaştıran en büyük etkenlerden biri olduğunu dile getirdi. Bölgede kavşak noktası olmasımn yanı sıra, özellikle demiryolu, aktif havaalanı, çok gelişmiş iki limanın Samsun'un cazibesine ivme kazandırdığım söyleyen Ölmez, kuzey ülkelerine yakınlığı nedeniyle de büyük avantajlar sunduğunu kaydetti. Ölmez, "Batısında Bafra Ovası, doğusunda Çarşamba Ovası ile Türkiye'nin en verimli topraklan, Samsun adına özellikle tarım ürünleri üretiminde ayrı bir avantajdır" dedi. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön