12 / 05 / 2024

Borsa'ya o tarihten sonra girenler pişman olacak! Uzmanlardan uyarı geldi!

Borsa'ya o tarihten sonra girenler pişman olacak! Uzmanlardan uyarı geldi!

Borsa İstanbul’da, bir süredir ani düşmeler yaşanması nedeniyle bir haftada ikinci kez devre kesici  uygulandı. Yatırımcıların zarara uğramamak amacıyla hisselerinin satışıyla borsadan çıktığı öne sürüldü.



Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) verilerinde, Borsa İstanbul'a ekim ve kasım aylarında 650 bin yeni yatırımcı geldiği görüldü. Gelenlerin hemen tümünün küçük yatırımcı olduğu iddia edildi.

Aralık ayından bu yana Borsa İstanbul'daki değer kaybı yüzde 17’ye ulaşırken, bu kaybın telafisi için yüzde 20'lik değer artışı gerçekleşmesi gerekiyor.

KASIM VE ARALIKTA GİRENLER YANDI

Borsa İstanbul'daki ani düşüşle ilgili değerlendirmelerde bulunan ekonomist Dr. Oğuz Demir, "Asıl Borsa’ya kasım ayı ortasından itibaren gelenler yandı” ifadesini kullandı.

Borsa ya o tarihten sonra girenler pişman olacak! Uzmanlardan uyarı geldi!

Oğuz Demir, “Ekim ayından beri hala ortalamada yüzde 30 primli borsa. Kasım ayının ikinci yarısı ve özellikle aralık ayındaki girişler yandı. Önce gelenler de zarara dönmemek için satış yaparak çıkmaya çalışıyor” açıklaması yaptı.

BORSADA DEVRE KESİCİ NİYE KULLANILIR?

Borsalarda işlem yapan yatırımcıların, önceden belirlenmiş sınırları aşan fiyat dalgalanmalarından negatif etkilenmemesi için, ani fiyat dalgalanmalarından koruyan sisteme 'devre kesici' ismi verilir.

Bir senet fiyatında yüzde 10 yükseliş ya da yüzde 5 düşüş meydana geldiğinde devre kesici müdahalesi gerçekleşir ve bütün emirleri iptal eder.

Kur Korumalı’da kaçış devam ediyor! İki haftada 93 milyar TL’lik çıkış!

SGK’nın rapor ödemesine zam geldi! Artık ne kadar alacaksınız?

Bakanlık adım attı! Sıfır ve ikinci el araçların fiyatı böyle düşürülecek!

Altında rekor üstüne rekor gelecek! Uzmanlar açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön