10 / 05 / 2024

Borsaya yerli yatırımcı ilgisi patladı! 3 yılda 5,5 milyon kişi borsayla tanıştı, yatırımcı sayısı 10 milyona koşuyor!

Borsaya yerli yatırımcı ilgisi patladı! 3 yılda 5,5 milyon kişi borsayla tanıştı, yatırımcı sayısı 10 milyona koşuyor!

Pandemi döneminde alternatif getiri arayışıyla birlikte borsaya artan ilgi sürüyor. Son 3 yılda 5,5 milyona yakın kişinin pay piyasasıyla tanıştığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde yatırımcı sayısının 10 milyonlara çıkması bekleniyor.



İLK 5 AYDA REKOR KIRILDI

Dr. Ekrem Arıkan, bu yılın ilk 5 ayında doğrudan hisse senedi alan yeni yatırımcı sayısının rekor seviyelerde olduğuna değinerek, mayıs sonu itibariyle gelen yeni yatırımcı sayısının, 2022 yılı toplamını şimdiden aştığını dile getirdi. Arıkan, 2022 yılının tamamında yeni yatırımcı sayısı 1 milyon 399 iken, 2023 yılının ilk 5 ayında doğrudan pay senedi alan yeni yatırımcı sayısının 1 milyon 568 bin olduğunu kaydetti. Arıkan, bu sayının 2021 toplamında ise 1 milyon 211 bin düzeyinde olduğunu hatırlattı.

Yeni yatırımcı profilinin de değiştiğine değinen Arıkan, yeni yatırımcıların yüzde 40’ına yakınını kadınların oluşturduğunu kaydetti. Arıkan, eskiden bu oranın yüzde 25-30 civarında olduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön