10 / 05 / 2024

Borsaya yerli yatırımcı ilgisi patladı! 3 yılda 5,5 milyon kişi borsayla tanıştı, yatırımcı sayısı 10 milyona koşuyor!

Borsaya yerli yatırımcı ilgisi patladı! 3 yılda 5,5 milyon kişi borsayla tanıştı, yatırımcı sayısı 10 milyona koşuyor!

Pandemi döneminde alternatif getiri arayışıyla birlikte borsaya artan ilgi sürüyor. Son 3 yılda 5,5 milyona yakın kişinin pay piyasasıyla tanıştığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde yatırımcı sayısının 10 milyonlara çıkması bekleniyor.



YATIRIMCI SAYISI 10 MİLYONU BULACAK

Gelecek dönemde yatırımcı sayısının 10 milyonlara çıkacağını öngören Ekrem Arıkan, bu yıl 500’ü geçen halka açık şirket sayısının daha da artacağını ve yatırım araçlarının da çeşitleneceğini söyledi.  Bugünlerde borsada işlem gören şirketlerin toplam değerinin 260 milyar dolar civarında olduğunu kaydeden MKK Genel Müdürü Dr. Ekrem Arıkan, piyasalar geliştikçe bu tutarın çok daha yüksek seviyelere çıkacağını söyledi.

Borsaya olan ilgi arttıkça şirketlerin de değerleneceğinin altını çizen Arıkan, “Ülkemizde şirketler ve yatırımcılarımız sermaye piyasalarının potansiyelinin yüksekliğini daha da fark etmeli. Böylece ülkemiz ve ekonomimiz daha da büyüyecek” yorumunda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön