11 / 05 / 2024

BOTAŞ deprem bölgesine doğalgaz verildiğini duyurdu! İşte doğalgazın verildiği yerler

BOTAŞ deprem bölgesine doğalgaz verildiğini duyurdu! İşte doğalgazın verildiği yerler

Türkiye'yi sarsan Merkezüssü Kahramamaraş olan 7.5 ve 7.7'lik depremin ardından BOTAŞ, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay şehir giriş istasyonlarına doğalgaz verildiğini duyurdu.



Doğalgaz, doğal gazın Türkçe karşılığıdır. Doğal gaz, milyonlarca yıldır yeraltına gömülmüş eski bitki ve hayvan kalıntılarından oluşan fosil bir yakıttır. Esas olarak metandan oluşur, ancak etan, propan ve bütan gibi diğer gazları da içerebilir.

BOTAŞ deprem bölgesine doğalgaz verildiğini duyurdu! İşte doğalgazın verildiği yerler

Doğal gaz, ısıtma, pişirme, elektrik üretimi ve endüstriyel işlemlerde yakıt olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca gübre ve plastik gibi kimyasalların üretimi için hammadde olarak kullanılır. Kömür ve petrol gibi diğer fosil yakıtlarla karşılaştırıldığında, doğal gaz, yandığında daha düşük karbondioksit emisyonu ve daha az hava kirliliği nedeniyle daha temiz bir yakıt kaynağı olarak kabul edilir.

Türkiye'de Doğalgaz önemli bir enerji kaynağıdır ve ülke, başta Karadeniz bölgesinde olmak üzere önemli doğal gaz rezervlerine sahiptir. Türk enerji şirketi Botaş, ülkede doğal gazın aranması, üretimi, taşınması ve dağıtımından sorumludur.

Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı

Bakan Dönmez duyurdu! Fatura tahsilatları ertelenecek

Depremden dolayı zarar gören hayvanlar için et ve süt kurumundan duyuru! Ücretsiz bakılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön