12 / 05 / 2024

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs' tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.



Karar'da yer alan habere göre, Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklama da "Kuruluşumuzun Doğal Gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır." ifadeleri yer alırken, "Bu kapsamda, 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır." denildi.

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

'EN DÜŞÜK FİYATLI DOĞAL GAZ ÜLKEMİZDE'

Ayrıca yine Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından  yapılan açıklamada diğer taraftan 2022 Ekim ayı esas alındığında, Sanayide kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında 1 Mayıs 2023 itibarıyla yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranlarında, elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında ise yüzde 51,52 oranında indirim yapıldığı belirtildi.

BOTAŞ açıklamasında "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında Konutlarda Ukrayna ve Macaristan'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Konutlar için de müjde gelmişti

Konutlarda 24 Nisan ve 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında doğalgaz ücretsiz olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni"nde açıklanan ücretsiz doğalgaz ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararnamesi dünkü 32177 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Söz konusu karar, dağıtım şirketlerinden doğalgaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl ücretsiz olmasını kapsıyor. 
 

Milyonlara müjde! Tahsis edilen fatura ücretleri iade edilecek! Hesabınızı kontrol edin!

Doğal gaz futuraları nasıl düşer? İşte daha az fatura ödemek için yapılması gereken tasarruf yöntemler...

Doğal gaz bu ay mı bedava olacak? Hangi tarihten itibaren başlayacak?


Geri Dön