05 / 05 / 2024

Böyle kıyım görülmedi! 18 bin kişi işten çıkarılıyor!

Böyle kıyım görülmedi! 18 bin kişi işten çıkarılıyor!

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketi şok bir karar aldı. 18 bin çalışanın işine son vereceğin duyuran şirket, böylece kurulduğu günden beri en büyük işten çıkarma operasyonuna imza atmış oldu!



PERAKENDE VE İNSAN KAYNAKLARINDA YOĞUNLAŞACAK

Söz konusu operasyonla ilgili Amazon’un İcra Kurulu Başkanı (CEO) Andy Jassy, çarşamba günü personele konu ile ilgili bir not ileterek işten çıkarmalarla ilgili bilgi verdi. Jassy’in verdiği bilgiler göre, işten çıkarmalar, çoğunlukla Amazon’un perakende bölümünde ve insan kaynakları gibi kurumsal bölümlerde yoğunlaşacak.

Böyle kıyım görülmedi! 18 bin kişi işten çıkarılıyor!

CEO Jassy, “Amazon geçmişte belirsiz ve zorlu ekonomik dönemleri atlattı. Bu değişiklikler, daha güçlü bir maliyet yapısıyla uzun vadeli fırsatlarımızı takip etmemize yardımcı olacak” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık olarak 18 bin kişiyi kapsayan tenkisatın mevcut yavaşlama sırasında teknoloji şirketleri içinde şimdiye kadarki en büyük iş gücü kesintisi olacağı tahmin ediliyor. Söz konusu bu durum, eylül sonu itibariyle 1,5 milyondan fazla çalışanı olan Amazon’un işgücünü yaklaşık yaklaşık yüzde 1 oranında azaltacağı anlamına geliyor.

YATIRIMCILAR İŞTEN ÇIKARMALARI OLUMLU BULDU, ŞİRKETİN HİSSELERİ YÜKSELDİ

Ancak işin ilginç yanı, işten çıkarmalara Amazon yatırımcılarının olumlu tepki vermesi oldu. Konuyla ilgili Wall Street Journal gazetesindeki haberde, bu planı duyurmasının ardından şirketin hisseleri yaklaşık yüzde 2 arttığı bildirildi.

Öte yandan Morgan Stanley Hisse Stratejisti Mike Wilson teknolojideki işten çıkarmaların ekonomik büyümedeki yavaşlama karşısında kâr marjlarını korumada etkili olduğu yorumunu yaptı.

“Teknoloji devleri maliyetleri azaltmada iyi iş çıkaramaz çünkü bu şirketler büyümeye odaklanmıştır” diyen Wilson, işten çıkarmaların düşünülenden daha uzun sürebilen ve daha ağır marj düşüşlerine yol açabilen süreçler olduğu yorumunda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön