18 / 05 / 2024

Böyle zam görülmedi! 5 bin liradan 25 bin liraya çıktı ayda 2100 lira taksitle ödenecek

Böyle zam görülmedi! 5 bin liradan 25 bin liraya çıktı ayda 2100 lira taksitle ödenecek

Döviz kurundaki dengesiz artışlar ve yüksek enflasyon nedeniyle otomobil sigorta ve kasko ücretlerine yüzde 400'e varan zamlar geldi. 2020 ve 2021'de pandemi etkisiyle düşen primler 2022'de tavan yaptı. 5 bin liralık kasko 25 bin liraya çıktı! İşte detaylar...



2022 yılı başında trafik hasarlarının en önemli hesaplama kalemi olan asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam, sonrasında Temmuz'da yine asgari ücrete yüzde 30 oranında uygulanan ek zam, AYM kararları ile büyüyen bedeni hasar tazminat yükü, ayrıca maddi hasarlardaki işçilik yükünün de artmasına neden oldu. Bunlarla birlikte değer kaybı başta olmak üzere, bir takım yönetmeliklerin sağlıklı uygulanmaması ve diğer hukuki belirsizlikler ve tahkim süreçlerinde yaşanan ek maliyetler ve aracılardan kaynaklanan sorunlar hasar maliyetlerini ve muallak tazminat yükünü artırırken, yaşayan poliçeleri de primsiz kapsayacak şekilde trafik sigorta limitlerinin yüzde 100 ve tahkim limitlerinin eş zamanlı artışı mevcut portföyün hasar yükünü yüzde 200 hasar prim seviyelerine taşıdı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön