01 / 05 / 2024

Brent petrol gaza bastı gidiyor! 100 dolara ramak kaldı! Akaryakıt fiyatları ne olur?

Brent petrol gaza bastı gidiyor! 100 dolara ramak kaldı! Akaryakıt fiyatları ne olur?

Son dakika brent petrol fiyatları gaza bastı gidiyor. Yurt dışı piyasalarda yükselişe geçen brent petrol varil fiyatı 100 dolara ramak kaldı. Peki akaryakıt fiyatları ne olur? Akaryakıta zam gelecek mi? Brent petrolde son dakika gelişmeleri.



100 DOLARA RAMAK KALDI

Brent petrol yükselişine devam ederken beklenitler 100 doları da aşması yönünde. Uluslararası Enerji Formu’na göre; Avrupa Birliği’nin Rus petrolüne ambargo uygulaması petrol fiyatlarını kolaylıkla 100 doların üzerine çıkması mümkün.

AB’nin Rusya’nın deniz yolu ile ham petrol ithalatına ambargo uygulamasının önümüzdeki ay gerçekleşecek.

Brent petrol gaza bastı gidiyor! 100 dolara ramak kaldı! Akaryakıt fiyatları ne olur?

BRENT PETROL BASTI GAZA GİDİYOR

Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkenin ham petrol stoklarında geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla yaklaşık olarak 6 milyon 530 bin varil düşüş tahmin edildiğini açıkladı. Piyasa beklentisi, stokların 267 bin varil artması yönündeydi.

Dünyanın en büyük petrol üreticisi ve tüketicisi ABD'nin ham petrol stoklarındaki düşüş beklentisi ülkede talebin güçlendiği algısı oluşturarak fiyatlarda yükselişe neden oldu. Diğer yandan Çin’de uygulanan sıfır vaka stratejisinin yumuşayacağına dair haberler talepteki endişelerin yükselmesine neden oldu.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön