02 / 05 / 2024

Brent petrol haftaya yükselişle başladı! Brent petrol kaç dolar?

Brent petrol haftaya yükselişle başladı! Brent petrol kaç dolar?

Petrol fiyatları haftaya varil başına 1 dolardan fazla yükselerek başladı. Yatırımcılar, OPEC+ üreticilerinin bugün yapacağı toplantıda çıkacak kararı bekliyor.



Brent petrol haftaya yükselişle başladı! Brent petrol kaç dolar?

Öte yandan, Batı'nın İran ile 2015 yılında imzaladığı nükleer anlaşmayı yeniden canlandırmaya yönelik girişimlerle müzakereler uzadı. Anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda, Tahran'ın enerji ihracatını artırmasının ve küresel arzı iyileştirmesinin önü açılabilir.

ABD ve İran arasında süren müzakerelere ilişkin İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani cuma günü yaptığı açıklamada, taslak anlaşma metnine ABD'nin verdiği yanıtın Tahran tarafından çeşitli düzeylerde incelendiğini ve hazırlanan cevabın müzakerelerin koordinatörüne gönderildiğini belirtti.

Kenani, gönderilen metnin, müzakereleri sonuçlandırmak amacıyla yapıcı bir yaklaşıma sahip olduğunu dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel konuya ilgilişkin yaptığı açıklamada, "İran'ın yanıtını aldığımızı teyit edebiliriz. Bunu inceliyoruz, yanıt vereceğiz ancak ne yazık ki yapıcı değil." dedi.

Kovid-19 pandemisi sonrasında Rusya’nın Ukrayna'yı işgal etmesi ve gaz akışında kısıtlamaya gitmesinin ardından Avrupa’da enerji fiyatları bir yıl öncesine göre 6 kat artış gösterdi. Avrupa Birliği üyesi ülkeler enerji fiyatlarını aşağı çekmek için şimdiye kadar yaklaşık 280 milyar euroyu yardım paketleri için ayırdı.

Öte yandan Birleşik Krallıkta yapılan bir ankete göre İngilizlerin yaklaşık dörtte biri, yükselen enerji faturalarından dolayı önümüzdeki kış aylarında ısıtmayı kullanmayacağını söylerken, dünyada ekonomik krizin daha da derinleşmesi bekleniyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 5 Eylül 2022 tarihinde saat 05.30'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,23 Türk Lirası, euro 18,02 Türk Lirası, altının gramı ise 1008 Türk Lirası değerinde.

İngiliz sterlini dibi gördü! Son yılların en düşük seviyesinde

Yatırımcıya temmuz ayında 38 milyar liralık teşvik verildi

Çarpıcı iddia: “13 milyon liralık ürün çöpe atıldı”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön