02 / 05 / 2024

Brent petrolün düşüşü akaryakıta yansıdı! İndirim yapılacak tarih açıklandı! Depoyu doldurmak için fırsat

Brent petrolün düşüşü akaryakıta yansıdı! İndirim yapılacak tarih açıklandı! Depoyu doldurmak için fırsat

Brent petrolde geçtiğimiz Mart ayından bu yana göürlen en düşük seviye akaryakıt fiyatlarına yansımaya başladı. Benzine indirim yapılacağı açıklandı. Benzinin litresinde yapılacak indirimle bir litre benzinin kaç lira olacağı da açıklandı. İşte detaylar..



Brent petrol küresel piyasada beklenen resesyon endişesi nedeniyle talebin düşeceği beklentisi nedeniyle düşmeye başladı. Libya'nın 3 ay aradan sonra yeniden üretime başlayacağı ve ihracat yapacağının açıklanmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden, Suudi Arabistan'a çıkarma yaptı. Suudi Prens Muhammed bin Selman'la görüşen Joe Biden, Selman'dan üretimin artırılmasını istedi. Selman'ın Biden'ın talebine olumlu yanıt verdiği aktarıldı.

Brent petrolde 97 dolara kadar düşen fiyatlar sonrasında Türkiye'de satılan benzine de indirim yapılacağı açıklandı.

Sektör kaynaklarının aktardığına göre, benzinin litre fiyatı 18 Temmuz Pazartesi gecesinden itibaren 96 kuruş düşecek.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle 14 Temmuz’da da benzine 1 lira 55 kuruşluk indirim gelmişti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön