09 / 05 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 23 Mayıs brent petrolün varil fiyatı kaç dolar?

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 23 Mayıs brent petrolün varil fiyatı kaç dolar?

Brent petrolün varil fiyatı dün  76,33 dolardan işlem gördü. Peki brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 23 Mayıs brent petrolün varil fiyatı kaç dolar?



BRENT PETROL FİYATI NEDEN YÜKSELDİ?

Brent petrol fiyatlarındaki yükselişte, yatırımcıların petrol talebinde mevsimsel artış beklentileri ve OPEC+ grubunun arz kesintilerinin piyasayı daraltacağına yönelik beklentileri etkili oldu.

ABD'de yaz sezonu yakıt talebi artışının başlangıcı olarak görülen 29 Mayıs'taki Anma Günü tatilinin yaklaşması, dünyanın en büyük petrol tüketicisinde talep beklentilerini artırarak fiyatları yükseltti.

OPEC+ grubu üyesi ülkelerin mayıs ayından itibaren uygulamaya koydukları günlük 1,2 milyon varillik kesintinin, yılın ikinci yarısında arz daralması yaşanacağına yönelik endişeleri desteklemesi de fiyatları desteklemeye devam ediyor.

 Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 23 Mayıs brent petrolün varil fiyatı kaç dolar?

Ayrıca, ABD yönetiminin geçen hafta stratejik petrol rezervi için ağustos ayında teslim edilmek üzere 3 milyon varile kadar ham petrol alacağını duyurması da fiyatların yukarı yönlü hareketini destekliyor.

Analistlere göre, ABD'nin borçlarında temerrüde düşmesi halinde ödeme takviminde yaklaşık 1 aylık gecikmenin yaşanabileceğine vurgu yaparken, bu durumun ülkede ekonomik aktiviteyi olumsuz etkileyebileceği endişesiyle varlık fiyatlarını baskıdığı belirtildi.

Akaryakıt alacaklar elini çabuk tutsun! İşte 22 Mayıs 2023 güncel benzin ve motorin fiyatları!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön