30 / 04 / 2024

BTA, yeni tesisi için 5 milyon euroluk yatırım yaptı!

BTA, yeni tesisi için 5 milyon euroluk yatırım yaptı!

Yiyecek ve içecek sektöründeki atılımları ile dikkat çeken BTA, 5 milyon euroluk yatırım yaptığı yeni tesisiyle Cakes&Bakes'in üretim kapasitesini beşe katladı. 23 bin metrekare alana ulaşan marka, ilk üç ayda ise % 25 büyüdü...




Yiyecek ve içecek sektöründeki atılımları ile dikkat çeken BTA, 5 milyon euroluk yatırım yaptığı yeni tesisiyle Cakes&Bakes'in üretim kapasitesini beşe katladı. 23 bin metrekare alana ulaşan marka, ilk üç ayda ise % 25 büyüdü.


10 havalimanı ve İstanbul Deniz Otobüsleri'nde (İDO) yılda 135 milyon kişiye gıda hizmeti veren BTA, 2014 hedeflerini yükseltti. 225'e ulaşan kafe, bar, restoran ve büfelerde günde yaklaşık 90 bin yolcuya hizmet sunan şirket, Kıraç'taki yeni üretim tesisiyle markası Cakes&Bakes'in üretim kapasitesini beşe katladı. Cakes&Bakes, 2014'ün ilk üç ayında yüzde 25 büyüdü. 23 bin metrekare alana sahip, dünya markalarına hizmet veren dev üretim tesisi için BTA, 5 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdi. BTA bünyesinde yurtiçi ve yurtdışı operasyonları dahil yaklaşık 3 bin kişi çalıştığını söyleyen İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, yeni tesiste geçiş sürecinde 200 kişiye ek istihdam sağladıklarını belirtti. 


BİRÇOK ÜLKEYE İHRACATI VAR 

Yeni tesiste, pasta, ekmek, sandviç, sıcak soğuk yemek kategorilerinde gıda ve lokum üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Cesur, şunları kaydetti: "Ürünlerimiz, BTA'nın operasyon yürüttüğü alanlar ve dünyaca ünlü fast food zincirlerinin Türkiye'deki 2 bin noktasında tüketici ile buluşuyor. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Gürcistan, Tunus, Makedonya'ya da ihraç ediliyor. 



Sabah 





Geri Dön