09 / 05 / 2024

Bu haber ev alacak herkesi ilgilendiriyor; Bu yönteme karşı dikkatli olun

Bu haber ev alacak herkesi ilgilendiriyor; Bu yönteme karşı dikkatli olun

Ev almak isteyenler bu haberi mutlaka okusun! Fırsatçılara karşı dikkatli olun! Bu yöntemle ev satın almak isteyenleri tuzağa düşürüyorlar. İşte detaylar...



KONUT ALIRKEN NE YAPMALI? 

Mal sahibinin bir yer satması, her zaman bir fırsatçılık anlamına gelmez. Ancak, Özelmacıklı'ya göre, bazı ilanlarda mal sahibinin adına bile olmayan yerler veya yetkisiz çalışan aracıların ilanları yer alabilmektedir. Bu nedenle, bir bölgede gayrimenkul almak isteyenlerin, alternatif seçenekleri gezmek, karşılaştırmalar yapmak ve satın alacakları dairelerin binanın yaşı, gerçek metrekaresi, taşınmazın nitelikleri ve özellikleri gibi faktörleri doğru bir şekilde değerlendirmek önemlidir.

Bu haber ev alacak herkesi ilgilendiriyor; Bu yönteme karşı dikkatli olun

KONUT ALACAKLARA ÖNEMLİ UYARI! 

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı , "Yetki belgeli emlak kuruluşlarından ücretsiz danışmanlık alınabiliyor.  Emlak işletmeleri bölgeyi daha iyi biliyorlar" dedi ve alıcıları uyardı: "Gayrimenkul tercihi kısa süreye sıkıştırılacak tercihler olamaz. Barınma da olsa, kira getirisi için bile alınsa gayrimenkulde çok fazla risk faktörü yer alır. Bir daire satılıyor olsa bile o binada kentsel dönüşümle ilgili riskler olabilir. Kiracı ile ilgili anlaşmazlıklar olabilir. O taşınmazın genelinde zeminle ilgili problemler olabilir. Yerin imar durumu ile alakalı yasal sıkıntılar olabilir. Binada komşular arasında yaşanan veya diğer çevresel faktörler sebebiyle sıkıntılar olabilir.

VATANDAŞ HANGİ İLANI TERCİH ETMELİ? 

Bu açıdan bakıldığı zaman bu tür kararları ‘seçime doğru son fırsat’ gibi değerlendirmek oldukça risklidir. Müşteriler içine sinen ve bu doğrulamaların yapıldığı ilanlar üzerinden devam etmelidir. Güvenemedikleri ilanlara ilgi göstermemelidir."

Yaz tatili planları yapanlar fiyatları görünce dertleniyor; Peki uygun fiyatlı yaz tatili mümkün mü? İşte yanıtı...

Evinde cam balkon olanlar dikkat; Yargıtay'dan emsal karar! Cam balkon yasak mı?

Yola çıkacak olanlar dikkat; Benzin fiyatlarına çok büyük zam! Böylesi görülmedi

 


Geri Dön