09 / 05 / 2024

Bu mesleklerde çalışanlar, 1 Ocak'tan sonra iş yapamayacak! Bu haberi okumayanlar işsiz kalabilir!

Bu mesleklerde çalışanlar, 1 Ocak'tan sonra iş yapamayacak! Bu haberi okumayanlar işsiz kalabilir!

SON DAKİKA... Mesleki Yeterlilik Kurumundan gelen son dakika haberine göre belgesi olmayanlar çalışamayacak. Bu kapsamda 16 meslek için yeni düzenleme geldi.



Kuaför, güzellik uzmanı, ahşap mobilya imalatçı, mobilya döşemecisi, zeytinyağı üretim operatörü, boyama operatörü, baca yağlı kanal temizleme personeli, elektrik dağıtım şebekesi test görevlisi, ayakkabı imalatçısı, kesimci (ayakkabı), saraciye imalatçısı, sayacı, raylı sistem araçları elektrik bakım ve onarımcısı, raylı sistem araçları elektronik bakım ve onarımcısı, raylı sistem araçları mekanik bakım ve onarımcısı, raylı sistemler sinyalizasyon bakım ve onarımcısı mesleki yeterlilik belgesini almak zorunda yok da 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren çalışmaları mümkün olmayacak.

Açıklanan ve tek tek sıralanan bu mesleklerde, MYK’dan alınan Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayanlar, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren çalıştırılamayacak.

BU KİŞİLERDE BELGE ŞARTI ARANMAYACAK

“Mesleki Eğitim Kanunu”na göre ustalık belgesi alanlar ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin mesleki ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olan ve diplomalarında veya ustalık belgelerinde adı geçen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılan kişiler için belge şartı aranmayacak.

TEHLİKELİ GRUPTAKİ MESLEK SAYISI 204 OLDU

Bu 16 meslek ile birlikte mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu bulunan “tehlikeli” ve “çok tehlikeli” kategorisindeki meslek sayısı da 204’e yükselmiş olacak.

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ÜCRETLİ Mİ?

Mesleki Yeterlilik belgesi için belirlenen harç tutarının bankaya ödenmesi gerekir. Her meslek için harç tutarı değişmektedir.

EYT bekleyenlerin kabusu olan o konu da çözüldü! İşte milyonları sevindirecek o düzenleme…

SON DAKİKA! Araç sahipleri dikkat! Fiyatı yeniden değişiyor! Depoyu doldurmadan hemen bakın!

Yüz binlerce kişinin gözü kulağı yarın gelecek haberde! Kritik toplantıda masadaki konu hayat değiştirecek


Geri Dön