16 / 05 / 2024

Bu uyarıyı dinlemeden geçmeyin! 300 lira cepte kalıyor

Bu uyarıyı dinlemeden geçmeyin! 300 lira cepte kalıyor

Pazardan alışveriş yapacak vatandaşlara önemli uyarı yapıldı. Karaca, semt pazarları ile market fiyatları arasında ciddi fark olduğunu belirterek, vatandaşın cebinde pazardan alışveriş yapması halinde 300 lira kalacağını belirtti.



Karaca, market ve pazar fiyat farkına örnekler verirken şu ifadeleri kullandı:

"Pazarda en güzel biber 15 lira, markette 30-35 lira, domatesin arasında 10 lira oynuyor, patlıcan pazarda 5 TL, markette 12-15 TL. Salatalık pazarda 3 kilo 10 lira ama markette 12-13 TL. Patates markette 18-20 liraya kadar satılırken pazarda 10-12 TL. Bunu açık ve net diyorum; bütün fiyat araştırmasını yapsınlar, gezsinler. Bakın bugün meyveler hep 10 TL. Şeftali 10-12 lira, erik 10 lira, nektarin 10 TL. Çok kaliteli ürünse 2-3 lira pahalı ama birinci kaliteli şeftali pazarda 10-12 lirayken, markette 25-30 TL. Bugün üzüm markette 20 lira, pazarda 10 TL."

"PAZARLARI TERCİH EDİN"
Karaca, çalışanlara da mesai sonrasında pazarlara gelmelerini önererek, pazarların akşam geç saatlere kadar açık kaldığını söyledi. Türkiye'de pazar kültürünün korunması gerektiğini belirten Karaca, küçük pazarcı esnafının, büyük marketlerle rekabet ettiğini belirtti. Karaca, pazar kültürünün yok edilmesi halinde meyve-sebze fiyatlarının çok daha pahalı olacağını savunurken, "Halkımızdan istirham ediyorum, pazarları tercih edin, tazeliği görün, farkı da yaşayacak. Hem fiyat farkı hem de meyve sebzede kaliteyi görecekler." diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön