29 / 04 / 2024

Bu uyarıyı dinlemeden geçmeyin! 300 lira cepte kalıyor

Bu uyarıyı dinlemeden geçmeyin! 300 lira cepte kalıyor

Pazardan alışveriş yapacak vatandaşlara önemli uyarı yapıldı. Karaca, semt pazarları ile market fiyatları arasında ciddi fark olduğunu belirterek, vatandaşın cebinde pazardan alışveriş yapması halinde 300 lira kalacağını belirtti.



Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, semt pazarları ve marketler arasındaki farktan dolayı vatandaşlara pazarlardan alışveriş yapması konusunda öneri yapıldı.

Vatandaşlara pazar ve marketleri gezmelerini öneren Karaca, "Aradaki fiyat fark çok büyük. Bugün marketteki salkım domates 22-25 lira, pazarlarda 15-10 TL. Markette tarla domatesi 18-20 liraya satılırken, pazarda 6-7,5 lira, 8 TL. Bakın vatandaşın, 5 kilo domates alınca, sadece domatesten 50 lira karı olmakta. Biberi, patlıcanı, salatalığı, meyvesini de koyunca, vatandaşın cebinde pazardan alışveriş yapması halinde 300 lira kalabilir. Ama marketler cadde ve sokak aralarına kadar girdiği için vatandaş işin kolayını tercih etmek için hemen markete girmekte. Oysa ki markete gitmeden pazar fiyatlarına baksın." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön