30 / 04 / 2024

Buğday fiyatları uçtu! Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda!

Buğday fiyatları uçtu! Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda!

Rusya Devlet Başkanı Putin’in tahıl koridoru açıklaması ardından tahıl fiyatları yükseldi. Bu durum ise akıllara tek bir soru getirdi: Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi?



PUTİN'DEN TAHIL KORİDORU ELEŞTİRİSİ

Birleşmiş Milletler verisine göre Ağustos ayı başından bu yana 2 milyon tondan fazla tahıl ve diğer gıda ürünleri Ukrayna limanlarından ihraç edildi.

İhraç edilen bu tahıl miktarına Türkiye, İspanya, Çin, İtalya ve Somali’ye ulaşan ürünler de dahil oldu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği sözcüsü geçtiğimiz ay koridorun dünya genelinde ki gıda fiyatlarındaki düşüşe yardımcı olduğunu dile getirdi.

Rusya ise kendi buğday hasadını ihraç etmekte zorlanıyor. Temmuz ve ağustosta Rus ihracatı, daha verimli hasat sezonuna rağmen yıllık yaklaşık olarak yüzde 22 düşüş kaydetti. Gıda, yaptırım konusu olmasa da bazı bankalar ve gemicilik şirketleri Rusya ile iş yapmaktan kaçınıyor.

Buğday fiyatları uçtu! Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda!

EKMEK FİYATLARINA ZAM GELECEK Mİ?

Rusya Devlet Başkanı Putin'in tahıl koridorunu sert bir dille eleştirmesi ve tahıl koridorunda ki rotaların tekrar değerlendirilmesi gerektiğini bildirmesinin ardından buğday fiyatları uluslararası ölçekte yüzde 4,5 arttı.

Buğday fiyatlarının yükselmesi ise vatandaşın aklına ilk  o soruyu getirdi: Ekmeğe zam mı gelecek?

Buğday fiyatlarında ki bu artışın ardından yetkililerden henüz ekmeğe zam gelebileceği yönünde bir açıklama yapılmadı.

İstanbul'da ekmek fiyatları ilçelere göre değişmekle birlikte fırınlarda 5 ile 8 lira arasında, İBB'ye bağlı Halk Ekmek'te ise 3 liradan satılıyor.

Vestel kurutma makinelerinde 750 TL indirim fırsatı! Vestel kurutma makineleri ne kadar? 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Dolar karşısında eridi gitti! 24 yılın dibini gördü

Kriz büyüyor Uzmanlar uyardı! Yüksek fiyatlar senelerce sürecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön