07 / 05 / 2024

Buğday fiyatları uçuyor! Stoklar azaldı!

Buğday fiyatları uçuyor! Stoklar azaldı!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş başlatmasının ardından, her şey yükselişe geçti. Yükselişten payına düşeni alan buğday, Türkiye'de 6000 Türk Lirasından ithal edilecek!



"İhracatı değil, ithalatı yasaklayın"

Kuzeyde yaşanan savaş nedeniyle Türkiye'de gıdaya erişim sıkıntısı olmaması, gıda arz güvenliğinin sağlanması gerekçe gösterilerek fasulye, kırmız mercimek ve zeytinyağı ihracatına kısıtlama getirilmesinin yanlış olduğuna vurgu yapan TBMM 27. dönem CHP  Adana  milletvekili ve ziraat mühendisi olan Ayhan Barut, şunları söyledi:

"Üretimi ve üreticiyi desteklemek, imkanlarımızı kullanıp üretimi arttırmak yerine çiftçinin binbir emekle var ettiği değeri, sıfır gümrük vergili ithalata giderek, ihracatı kısıtlayarak yok ediyorlar. Zeytinlik alanları madenciliğe açanlar şimdi zeytinyağı ihracatını yasaklıyor. Akıl alır gibi değil bu. Derhal tarımda ihracatı değil ithalatı kısıtlayın" 

 Buğday fiyatları uçuyor! Stoklar azaldı!

Yanlış ekonomi politikalarının yüksek enflasyonla beraber yükselen fiyatlarının ve ihracat yasağı ve sıfır gümrük vergili ithalat uygulamaları düşürülmeye çalışıldığını söyleyen Ayhan Barut, kendini şu cümlelerle ifade etti:

"Gıdada arz güvenliğini sağlamanın, güvenli gıdaya erişmenin yolu üretime destek olmaktan, ülkemizin üretmesine imkan vermekten geçer. Pandemi döneminde görüldüğü gibi tarımda da sanayide de üretmek zorundayız. Maliyetleri düşürün, üretime ve üreticiye destek verin. Ülkemiz üretirse gıdada erişim sorunu asla yaşanmaz" 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön