07 / 05 / 2024

ihracat kısıtlaması 2022

ihracat kısıtlaması 2022

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş başlatmasının ardından, her şey yükselişe geçti. Yükselişten payına düşeni alan buğday, Türkiye'de 6000 Türk Lirasından ithal edilecek!

İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamalar konut sektörünü nasıl etkileyecek?

İsrailli iş adamları, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamaların, emlak ve kira fiyatlarında artışa neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararının ardından, İsrail'in emlak piyasasının etkilenmesi ve konut fiyatlarını ile kira bedellerini yükseltmesi bekleniyor. 

Kredi kartı kısıtlaması için tarih verildi: Seçim sonrası Nisan'da bunlar yapılabilir...

TCMB Başkanı Fatih Karahan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartları ile ilgili düzenlemeleri işaret etmitşi. Peki kredi kartı kısıtlamaları neler olabilir? İşte ayrıntılar... 

2. el araçta 6 ay 6 bin kilometre ve liste fiyatı kısıtlamalarının süresi uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv sektöründe ortaya çıkan spekülatif fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı uygulanan "pazarlama ve satış kısıtlaması" ile "ilan kısıtlamasına" ilişkin düzenlemelerin süresinin 6 ay süreyle yeniden uzatılmasına karar verildi.

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İkinci elde fiyat kısıtlaması başladı! Bazı galericiler yasağa uymadı

İkinci el araç satış fiyatının sıfır liste fiyatından fazla olmasının önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bu kapsamda ikinci elde fiyat kısıtlaması başlattı.  

Üsküdar Kısıklı Mahallesi plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Üsküdar ilçesi, Kısıklı Mahallesi, 725 ada, 145 parsel ve 789 ada, 47 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.12.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ve 2. Kısım'ın değeri belli oldu! Emlak Konut GYO resmen açıkladı! 

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ve 2. Kısım'ın değerlerini açıkladı. Peki Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ve 2. Kısım'ın 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

Tamtur altın yüzüklerde dev indirim! Bu yüzüklerin eşi benzeri yok! Altınbaş tamtur yüzük 24 Ekim 2022 fiyat listesi

Altıbaş'ta indirim fırsatları devam ediyor. Her kadının hayalisi süsleyen tamtur altın yüzük fiyatları Altınbaş'ta ne kadar? İşte Altınbaş tamtur pırlanta yüzük 24 Ekim 2022 fiyat listesi...

Tuğralı altın kolye fiyatları 2 bin 662 TL'den başlıyor! Altınaşkı 18 Ekim 2022 fiyat listesi

Tuğralı altın kolye almak isteyen binlerce kişi fiyat listesini merak ediyor. Düğünlerin vazgeçilmez takısı olan Tuğralı altın kolyelerin fiyatları ne kadar? İşte altınaşkı 18 Ekim 2022 fiyat listesi...

Amerika Birleşik Devletleri'nden Çin'e çip ihracatına yeni kısıtlamalar!

ABD hükümeti, Çin'in askeri gücü için gereken kritik teknolojiye erişmesini önlemek için ülkeye gelişmiş çip ihracatına yeni kısıtlamalar getirdi.

Sütte yeni zam yolda! Süt tozu ihracatına sınırlama

Artan girdi maliyetleri ve yetersiz devlet desteği nedeniyle süt üreticileri zor günler yaşarken süt tozu ihracatına 2022 yılı sonuna kadar kısıtlama getirildi. Kısıtlamaya ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanırken, üretici çiğ sütün satış fiyatına da zam bekliyor.

Son Dakika: Ticaret Bakanlığı domates konservesi ve salça ihracatının 'kısıtlandığı' iddiasını yalanladı!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, domates, ihracı kayda bağlı mallar listesine alındı. Domates ve salça ihracı için bakanlıktan izin alınacak. Bakanlık düzenlemenin ihracata kayıt uygulamasının getirildiğini ve bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını açıkladı.

ihracat kısıtlaması 2022 Haberi

ihracat kısıtlaması 2022

Emtia fiyatlarının yükselmesiyle beraber gıda fiyatları da artıyor. Buğday'ın artışının sebebinin ise Karadeniz bölgeside yapılan ticaretin aksaması oluğu düşünülüyor. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı başlatmasıyla Batılı ülkelerinin yaptırımlarının gelemesi bi oldu. Bu yaptırımların Karadeniz bölgesinden yapılan tahıl ihracatını durdurmaya devam edeceği ise endişeler arasında kalırken buğday haftanın il gününden nerdeyse yüzde 8 oranında artış gösterip son altı ayın zirvesine çıktı. 

BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre; buğday ve arpa ithalat ihalelerini sürdürmeye devam eden Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2021 30 Haziran tarihinde başladığı ihalelerinden dün 9'uncusunu gerçekleştirdi. 435 bin tonluk buğday ithalat ihalesinde 495 ve 415 dolar/ton aralığında teklifler geldi. Bu teklifler göz önünde bulundurulduğu zaman fiyatların yaklaşık olarak 420 dolar/tondan düşük  olmayacak gibi gözlemleniyor.

Toprak Mahsulleri bir önceki ihaleyi 18...