21 / 07 / 2024

Buğday fiyatları uçuyor! Stoklar azaldı!

Buğday fiyatları uçuyor! Stoklar azaldı!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş başlatmasının ardından, her şey yükselişe geçti. Yükselişten payına düşeni alan buğday, Türkiye'de 6000 Türk Lirasından ithal edilecek!




Tarımdanhabercom'da yer alan bilgiye göre TMO, ekmeklik buğday ithalatında en yüksek fiyat 25 Kasım'da yapılan ihalede gelmişti. 25 Kasım'da yapılan ihalede etmeklik buğday 385 dolar/tondan ithal edilmişti. Daha sonraki ihalelerde ise fiyatlar düşmeye başlamıştı.

 Buğday fiyatları uçuyor! Stoklar azaldı!

"Besicilerin en fazla 15 günlük yem stoku var."

Cumhuriyet Halk Partisi Esnaf Masası, Erzurumlu çiftçi ve esnafın problemlerine kulak verdi. Heyette bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ve İzmir Milletvekili Atilla Sertel  besici ve yem üreticisi vatandaşlarla görüştü. Rusya'nın başlattığı savaş sebebiyle ham madde sıkıntısının gerçekleşeceğine dikkat çekmek isteyen yem üreticileri şunları söyledi:

"Yem ham maddesini Rusya ve Ukrayna'dan tedarik ediyoruz. Şuanda Rusya ve Ukrayna limanlarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle ilerleyen dönemlerde ham madde bulabilecek miyiz bunu bilmiyoruz." 

Konu hakkında Yüksel Mansur Kılınç şu cümleleri kurdu:

"Hayvancılığın merkezi Erzurum'da besiciler tedirgin. Besicilerin en fazla 15 günlük yem stoku var. Hayvan yemi hammaddesi Rusya ve Ukrayna'dan alınıyor. Savaş nedeniyle yem bulamam riski ile karşı karşıyalar." 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön