06 / 05 / 2024

Buğday fiyatlarındaki yükselişin sona ereceği tarih açıklandı! 4 aydır fiyatlar artıyordu

Buğday fiyatlarındaki yükselişin sona ereceği tarih açıklandı! 4 aydır fiyatlar artıyordu

Son 4 aydır küresel jeopolitik riskler nedeniyle sürekli artan buğday fiyatları rekor seviyesi olan 13,63 doları gördükten sonra düşmeye başladı. Buğday tarihi zirvesinin ardından inişe geçti. Piyasa analistleri rakamların bu aydan itibaren düşüşe geçeceğini öngörüyor.



BUĞDAY FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ YÜZDE 13'Ü GEÇTİ

Chicago Ticaret Borsası'nda aylık düşüşü yüzde 13'ü, haftalık düşüşü ise yüzde 10'u aşan buğday fiyatı, bugün de yüzde 0,6 azalışla 9,43 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın Ukrayna tahılının yabancı gemiler ile çıkarılmasını sağlamaya hazır olduklarını belirtmesiyle de buğdaya yönelik arz endişeleri azaldı.

Rusya merkezli tarım danışmanlığı Sovecon da Rusya'nın 2022 buğday rekoltesi için tahminini 0,6 milyon ton artırarak 89,2 milyon tonluk rekor seviyeye çıkardığını bildirdi.

Son zamanlardaki düşüşlere karşın buğday fiyatları halen yılbaşına göre yaklaşık yüzde 23 artışla işlem görüyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön