03 / 05 / 2024

Bugünden sonra altın alamayacaksınız! 15 Ağustos geldi çattı! Altın uzmanı İslam Memiş bombayı patlattı

Bugünden sonra altın alamayacaksınız! 15 Ağustos geldi çattı! Altın uzmanı İslam Memiş bombayı patlattı

Ünlü ekonomist İslam Memiş, bugünden itibaren, "Bu tarihten sonra gram altın alamayacaksınız" ifadelerini kullandı. Memiş, bu uyarısının yanı sıra yılın sonuna kadar olan süreçteki öngörülerine devam etti.



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ağustos ayı ile ilgili gram altın, dolar, euro ve diğer gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunurken gram altın için 15 Ağustos tarihinin üstüne bastı.

Değerlendirmelerinin yatırım tavsiyesi olmadığına dikkat çeken İslam Memiş, “Dolar - TL kurunda 18 lira seviyesinin üzeri görüldü. Yurt içi piyasalarda ise tansiyon yüksek ama uluslararası piyasalarda dolar değer kaybetmekte. Dünyada doların değer kaybetme zamanı sürerken bizim içeride yine dolar - TL'nin güçlü duruşunu koruduğunu görüyoruz. Dolar endeksinin 105'e geriledi fakat kurun 17.90 - 18 lira aralığında olması sıkıntılı bir durum. Ben dolar tarafına çok da sıcak bakmıyorum. Yatırımcısının da dikkat etmesi lazım.

Euro - TL 18.42 seviyesinde. 18.44'e kadar yükseldi. İçeride dolar kuru yüksek olduğu için ise Euro - TL'ye destek veren bir fiyatlama vardı. Euro - dolar paritesindeki pozitif görünüm hala devam ediyor. 1.054'e kadar da yükselişin devam edeceğini düşünüyorum. Brent petrolün varil fiyatı % 4'lük değer kaybında. 100 doların altına sarkan petrol de var fakat burada pompa tarafına indirimi görüyoruz. İçeride dolar kuru yüksek olduğu için ise belki yansıtmazlar indirim olarak. Fakat ben 100 dolar seviyesi altı rakamların kalıcı olacağını da öngörmüyorum.

 Bugünden sonra altın alamayacaksınız! 15 Ağustos geldi çattı! Altın uzmanı İslam Memiş bombayı patlattı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön