28 / 04 / 2024

Bülent Tanık kimdir?

Bülent Tanık kimdir?

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık kimdir? Bülent Tanık bugüne kadar hangi işlerde bulundu? Bülent Tanık ne zamandan beri belediye başkanı olarak görev alıyor? İşte yanıtı...



Bülent Tanık kimdir?

Bülent Tanık 1949 yılında Niğde’de doğdu.  Adana  Erkek Lisesi’nden sonra, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nü 1976 yılında bitirdi.


Evli ve 2 çocuk babası olan Bülent Tanık, İller Bankası Genel Müdürlüğü’nde Şehir Plancısı olarak görev yaparken 1978-1979 yıllarında Yerel Yönetim Bakanlığı’nda Danışmanlık yaptı. 1982 yılına kadar İller Bankası’nda göreve devam eden Tanık, 1981-1985 yılları arasında Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Genel Başkanlığı görevinde bulundu.


Daha sonra özel şirket ve proje bürosu kurulu ve yöneticiliği ve çok sayıda sivil toplum örgütünün kuruculuğu ve yöneticiliğinde görev aldı.


Bülent Tanık, Yerel Yönetimler hakkında Ada “Yerinden Yönetimden Gazetesi” ve Ada “Kentliyim” Dergilerini yayınladı ve yönetti (1993-2000). Çok sayıda belediye için Danışmanlık ve Planlama hizmeti sundu (1988-2009).


Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinin yanı sıra, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi İletişim Derneği Kurucu Üyeliği de bulunan Bülent Tanık’ın özel ilgi alanları arasında; müzik, resim, voleybol, olta balıkçılığı bulunmaktadır.


29 Mart 2009’da Çankaya Belediye Başkanı olan H. Bülent Tanık ayrıca;


-İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı,


-Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyesi,


-Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Konsey Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi,


-Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Konseyi (CEMR) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı,


olarak da ulusal ve uluslararası kuruluşlarda görev yapmaktadır.


İngilizce ve elementer düzeyde Fransızca ve Yunanca bilmektedir.



Bülent Tanık: Zafertepe'deki proje ile kimse mağdur olmayacak!







Geri Dön