30 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi için estetik kurul oluşturuldu!

Bursa Osmangazi için estetik kurul oluşturuldu!

Osmangazi Belediyesi, ilçeyi estetik değeri yüksek, modern bir görünümüne kavuşturmak için ‘Osmangazi’yi Seviyorum, Osmangazi’yi Güzelleştiriyorum” sloganı ile yepyeni bir çalışma başlattı.




Osmangazi Belediyesi, ilçeyi kent kimliğiyle bütünleşmiş daha yeşil, daha temiz, daha düzenli, daha çağdaş ve daha yaşanabilir kılmak amacıyla ilçe sınırları içerisinde denetimler yapılması,  aksaklık ve iyileştirmelerin belirlenmesi ve hızlı bir şekilde çözüme ulaştırılması amacıyla 16 kişiden oluşan ‘Estetik Kurul’ oluşturdu.  Proje kapsamında oluşturulan ekip, ilçedeki kamusal,  ticari, endüstriyel ve özel binalar, ana ve ara arterler, kamusal veya özel açık alanlar başta olmak üzere tüm ilçe sınırlar içerisinde yer alan çöp birikmeleri, yol ve kaldırımların bozulması, kötü görüntüye neden olan duvar yazıları, otopark direklerinin yenilenmesi, tarihi mekanlarda kötü görüntüye neden olan tabelalar gibi estetiği bozan unsurların fiziki şartlarını iyileştirerek görüntü kirliliğinin önüne geçiyor.


Tophane, Heykel ve Setbaşı aksında çalışmalara başlayan Estetik Kurul, 6 ayda 216 noktaya müdahalede bulunarak fiziki şartlarını iyileştirdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçenin fiziki görüntüsünü düzelterek modern bir Osmangazi inşa etmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Osmangazi’yi çarpık yapılaşmadan ve görüntü kirliliğinden kurtarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Kaçak yapılaşmaya taviz vermiyoruz. Aynı zamanda kent estetiğine olumsuz etki yapan yapıların önüne geçmek için de belediye bünyesinde estetik kurul oluşturduk. Yürüttüğümüz çalışmalar ile kötü görüntü oluşturan unsurların önüne geçerek ilçemizi güzelleştiriyoruz” dedi.


                                                                                                            



Osmangazi Belediyesi




Geri Dön