29 / 04 / 2024

Bursa'nın en büyük firması Oyak Renault oldu!

Bursa'nın en büyük firması Oyak Renault oldu!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geçen yılın ciro, ihracat ve istihdam gibi ekonomik göstergeleri dikkate alınarak yapılan 'Bursa'daki 250 Büyük Firma Araştırmasında, kentin en büyük firması, OYAK Renault oldu...




Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından geçen yılın ciro, ihracat ve istihdam gibi ekonomik göstergeleri dikkate alınarak yapılan 'Bursa'daki 250 Büyük Firma Araştırmasında, kentin en büyük firmasının, OYAK Renault olduğu belirlendi. Bu firmayı Tofaş Türk Otomobil Fabrikası ile Bosch Sanayi ve Ticaret takip etti.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin ihracatta 2'nci, katma değer sıralamasında 4 uncü sırada yer alan kenti Bursa'nın temel göstergeler içinde kar, öz sermaye ve brüt katma değer reel olarak büyüdüğünü söyledi.
İstihdam arttı, kâr geriledi İhracatın gerilediğini buna karşın istihdamın ise arttığını söyleyen Burkay, şunları kaydetti: "Üretimden satışlar ve ihracat ise gerileme gösteren iki gösterge. İstihdam artışı da gerçekleşti. 250 içinde otomotiv ana ve yan sanayi, gıda, tarım hayvancılık, metal makine, enerji, elektrik ve elektronik ile nakliye ve ulaştırma sanayilerinde de firma sayıları arttı. Tekstil ve konfeksiyon sanayi, kimya sanayileri ile ağaç orman ürünleri mobilya sanayilerinde firma sayıları azaldı. İnşaat, plastik kauçuk ve çimento sanayilerinin firma sayısı değişmedi."


Milliyet

Geri Dön