14 / 05 / 2024

bursa firma

bursa firma

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geçen yılın ciro, ihracat ve istihdam gibi ekonomik göstergeleri dikkate alınarak yapılan 'Bursa'daki 250 Büyük Firma Araştırmasında, kentin en büyük firması, OYAK Renault oldu...

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Dev firma resmen iflasını verdi. Müşterileri şaştı kaldı. Herkes karar açıklanınca şok oldu

Bursa'da köklü tekstil firmaları arasında yer alan bir firma iflasını verdi. Yıllardan bu yana firma ile iş yapan müşterileri ise şaşkına döndü.

Atış Yapı Bursa'da Babylon projesini hayata geçiriyor!

Atış Yapı Bursa'da dev projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Firma ofis, otel ve rezidans projesini hayata geçiriyor. Babylon isminin verildiği projede yer alan konutlar kısa zaman içerisinde sahiplerine teslim edilecek. 

Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarla büyüyor!

Bursa'nın gelişim bölgesinde yer alan Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi son 10 yılda yatırımlarla sanayi alanında büyüme kaydetti. OSB'de faaliyet gösteren firma sayısı bu dönemde iki kat artış kaydetti. 

Bursa'da konut projelerinin maketleriyle katma değerli ihracat!

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma  CNC işleme, lazer kesme ve 3 boyutlu yazıcı yöntemi kullanarak milimetrik ölçümlerle konut projeleri için maket hazırlıyor. 

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin inşaatı yeniden başladı!

Bursa'da inşasına başlanan fakat yüklenici firma ile yapılan sözleşmenin tasfiye edilmesi nedeniyle duran Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinde inşaat çalışmaları yeniden başladı. 

Bursa Kent Meydanı Terminal tramvay hattında çalışmalar yeniden başlıyor!

Bursa T2 hattı ikmal ihalesinin ilk etabı 5 Ağustos’ta yapıldı. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanıp, yer teslimi yapılmasından sonra  T2 hattında inşaat tamamlama işlerine hemen başlanacak.

Bursa Tower Plaza yıkılıyor!

Bursa'da, ruhsat sorunu nedeniyle yirmi yılı aşkın süredir boş duran ve yıkılma riski olduğu belirlenen Tower Plaza'nın tıraşlama yöntemi ile yıkım çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı.Yıkımı üstlenen yüklenici firma görevlileri, bina içindeki asma tavanlar, kapı, pencere gibi sistemleri yıktı...

Bursa Belediye Hizmet Binası'nın inşaatı durduruldu!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde inşa edilen Kent Meydanı ve Belediye Hizmet Binası'nın çalışmaları ihaleyi kazanan firma tarafından durduruldu. 

Bosch'tan Bursa'ya 1.2 milyar liralık fabrika yatırımı!

Bosch, Bursa'da 1,2 milyar liralık yatırıma hazırlanıyor. Firma, yeni nesil yüksek basınçlı benzinli enjektör üretim tesisi kuracak.

Bursa Beton Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 437. sırada!

Bursa Beton, Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 49 basamak yükseldi. Firma, 437. sırada yerini aldı.

Birel İnşaat Bursa'da kentsel dönüşüm projesine başlayacak!

Bursa Mudanya-Halitpaşa bölgesinde faaliyet gösteren Birel İnşaat, bu yıl iki kentsel dönüşüm projesine başlayacak. Firma, yılsonu cirosunda yüzde 40 büyüme hedefliyor.

Bursa Kebap Evi yurtdışında 3 yeni şube açacak!

Bursa Kebap Evi yatırımlarına yurtdışında devam edecek. Firma, Fransa-Metz, Dubai ve Abu Dabi'de 3 yeni şube açacak.

bursa firma Haberi

bursa firma

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından geçen yılın ciro, ihracat ve istihdam gibi ekonomik göstergeleri dikkate alınarak yapılan 'Bursa'daki 250 Büyük Firma Araştırmasında, kentin en büyük firmasının, OYAK Renault olduğu belirlendi. Bu firmayı Tofaş Türk Otomobil Fabrikası ile Bosch Sanayi ve Ticaret takip etti.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin ihracatta 2'nci, katma değer sıralamasında 4 uncü sırada yer alan kenti Bursa'nın temel göstergeler içinde kar, öz sermaye ve brüt katma değer reel olarak büyüdüğünü söyledi.
İstihdam arttı, kâr geriledi İhracatın gerilediğini buna karşın istihdamın ise arttığını söyleyen Burkay, şunları kaydetti: "Üretimden satışlar ve ihracat ise gerileme gösteren iki gösterge. İstihdam artışı da gerçekleşti. 250 içinde otomotiv ana ve yan sanayi, gıda, tarım hayvancılık, metal makine, enerji, elektrik ve...