21 / 12 / 2024

Burtom Gemlik ve İnegöl'de şube açacak!

Burtom Gemlik ve İnegöl'de şube açacak!

Burtom OSGB İşletme Müdürü Serdar Yüm, iş sağlığı ve iş güvenliğinde aylık sözleşmeli müşteri sayılarının son bir yıl içinde 97'den 700'e ulaştığını ve buna paralel olarak çalışan sayılarının 38'den 45'e yükseldiğini belirtti.



Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde 450 metrekarelik alanda faaliyet gösterdiklerini söyleyen Burtom OSGB İşletme Müdürü Serdar Yüm, iş sağlığı ve iş güvenliğinde aylık sözleşmeli müşteri sayılarının son bir yıl içinde 97'den 700'e ulaştığını ve buna paralel olarak çalışan sayılarının 38'den 45'e yükseldiğini belirtti. Bursa'nın en büyük OSGB'si ve eğitim kurumu olmayı hedeflediklerini vurgulayan Yüm, "Hizmet verdiğimiz sektörlerin başında otomotiv, tekstil ve inşaat geliyor. Bursa ağırlıklı faaliyet gösteriyoruz. gündemimizde yeni yatırımlar bulunuyor. Bu doğrultuda ilk etapta Gemlik ve İnegöl ilçelerinde şubeleşeceğiz" dedi. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nm yaptığı hukuki düzenlemelerle yönetmeliklere uyan ve etikten taviz vermeyen bir organizasyon olduklarının altını çizen Serdar Yüm, aynı zamanda sektörün gerektirdiği kalite standardına sahip olduklarını aktardı. Burtom OSGB olarak iş güvenliği uzmanlığı, ilkyardım eğitimi, işyeri hekimliği ve mobil sağlık hizmetleri, risk analizi alanında faaliyet gösterdiklerinin bilgisini veren Yüm, "Anlaşmalı fabrikaların çalışanlarına işe giriş muayenesinden periyodik sağlık taramasına ve pansumana kadar her türlü sağlık hizmetini de sunuyoruz. İleri tetkik ve tedavi gerektiren durumlarda SGK ile anlaşmalı olan kurumumuz, ayrıca göğüs hastalıkları, dahiliye, nöroloji, ortopedi, beslenme ve diyet polikliniği, kardiyoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri branşlarında faaliyet gösteriyor" diye konuştu. Teknolojiye verdikleri öneme de değinen Yüm, biri karavanlı olmak üzere iki mobil sağlık aracı ile hizmet sunduklarını, bu araçların sağlık açısından her türlü donanıma sahip olduğunu vurguladı. 


"Sektörde büyük bir rekabet söz konusu" Sektöre yönelik düşüncelerini paylaşan Serdar Yüm, büyük bir rekabetin söz konusu olduğunu ve hizmet kalitesinde standardın yakalanamadığını savundu. İş sağlığı ve güvenliğine yönelik bilincin Türkiye'de henüz oturmadığının altını çizen Yüm, "Avrupa'da konuya hassasiyet, bizde ise mecburiyet var. Ülkemizde yasaların ve yönetmeliklerin oturması tahminen beş yılı bulacak. Acı olayların yaşanmaması için önlem almak gerekir i yor. Bu da maliyet demek. İş sağlığı ve güvenliği için gerekli bütçeler ayrılırsa kazalar olmaz. Tabii çalışanların da bilinçli olması gerekiyor" ifadesinde bulundu. Türkiye'nin dünyada en çok iş kazası yaşanan ülkeler arasında bulunduğunu anımsatan Yüm, ilgili bakanlıkların kaza oranını aşağı çekmek için gerekli girişimlerde bulunduğunu ve büyük bir gayret içinde olduklarını sözlerine ekledi. 


Dünya ek


Geri Dön