27 / 04 / 2024

Kebapix Uşak ve Şanlıurfa'ya şube açacak!

Kebapix Uşak ve Şanlıurfa'ya şube açacak!

Modern bir isim algısıyla kurulan ve yıl sonuna kadar 10 şubeye ulaşacak olan Kebapix, 2014'te bu sayıyı 20'ye çıkarmayı hedefliyor. Kebap diyarı Uşak ve Şanlıurfa'ya da şube açacak...





ANAVATANI  Adana  mı yoksa Şanlıurfa mı tartışmalarının zaman zaman alevlendiği kebap alemine yeni bir oyuncu dahil oldu. Her ne kadar işin kahramanı Şanlıurfalı olsa da, Kebapix, Denizli'de 2009'da doğdu... 


Kısa sürede Türkiye'nin yedi kentinde sekiz şubeye ulaştı. Bunlara yalanda Uşak ve kebabm anavatanlarından Şanlıurfa da dahil olacak. Önümüzdeki yıl ise bir 10 şube daha açmayı planlayan Kebapbc'in kurucu ortağı Cevdet Çiftçi, sektörün önemli sıkıntısı olan kalifiye eleman ihtiyacına yanıt vermek için de 'Kebap Akademisi' kurmayı hedefliyor. 


Kebaba gizemi ekledi 

Kebapix'in ortaya çıkış öyküsü hayli ilginç... Çiftçi, çocukluk yıllarında Şanlıurfa'da kebap ve ciğer ustalarının yanında çırak olarak sektöre adımım atar. Asker dönüşü Denizli'de bulunan akrabalarım ziyarete gelir ve buraya yerleşmeye karar verir. Cevdet Çiftçi, girişimcilik öyküsüne şöyle devam ediyor: "O yıllarda bu işimizi Batı illerinde yapma isteğimiz vardı, ailece Denizli'ye yerleştik. 1993'te 'Urfa Softası' diye bir mekan açtık. 


2008'e kadar burada Urfa yöresine özgü kebap, döner ve lahmacunla Denizli'de kendimize bir yer edindik. 2008'de sektörde daralma yaşanınca kardeşlerimle olan ortaklığımı bitirdim. O yıllarda Denizli'de Forum Çamlık açıhyordu. Bir kardeşimle ortak burada Kebapfc yer almak istedik. Yerel markayız diye bizi kabul etmediler. Biz de bir marka kuralım o zaman dedik. Tabi bu marka hem kebabı çağrıştırsın istedik hem de salaş ve köhne bir yer akla getirmemesi adına modern bir isim arayışına girdik. 


Sonuçta kebabm arkasına 'X' işaretini koyduk. Malum, Latince'de 'bilinmeyen, gizemli' gibi bir anlamı var. Sonuçta ortaya 'Kebapix' çıktı." AVM'de odun ateşi Yeni isimleriyle birlikte Denizli Forum Çamlık AVM'ye 2009'da giriş yapan Kebapbc, kısa zamanda hızlı bir üne ulaşır. İki ay soma Forum Aydın AVM'den teklif gelir ve ikinci şube açılır. Bir somaki yıl Aydın Söke ve İstanbul, 2011 'de Kütahya ve Konya, geçen sene ise Samsun ile Kahramanmaraş'ta Kebapbc'ler hizmete girer. Cevdet Çiftçi, o döneme kadar AVMlere kebapçıların giremediğini söylüyor ve ekliyor: "Malum, kebap odun ateşinde pişiyor. Bu nedenle AVM'lerde kebapçı yoktu. Ama bizden soma şu anda İstanbul'da bazı AVMlere de kebapçılar girmeye başladı." 


KEBAP DİYARINDA MAĞAZA AÇIYOR 


Bu yıl AVM dışında ilk cadde mağazasını Bodrum da açan Cevdet Çiftçi, önümüzdeki sene bu kapsamda İzmir'de de yer almak istiyor. 


Tabii cadde şubeleri AVM'lerden farklı olarak 7/24 formatında çalışıyor. Bu yıl Bodrum'un ardından Uşak ve Şanlıurfa'ya da şube açacaklarını söyleyen Çiftçi, "Bu yılı memleketim olan Şanlıurfa ile kapatmak istiyorum. Böylece toplam şube sayımız 10 olacak. 


Çevremde birçok insan, Kebabın merkezine gidiyorsun' diye uyarıda bulunuyor. Aslında Urfa beni korkutmuyor. Ben cadde üzerinde bir yer açsam sıkıntı olabilirdi. Ama AVM'de yer alacağız ve oranın müşteri profili çok farklı" diyor.


Hürriyet Gazetesi



Geri Dön