04 / 05 / 2024

Bütün çalışanları ilgilendiriyor! Banka promosyonlarında flaş gelişme

Bütün çalışanları ilgilendiriyor! Banka promosyonlarında flaş gelişme

Kamu Denetçiliği Kurumu, banka maaş promosyonundaki enflasyondaki artışı baz alarak artış yapılması yönündeki talepler için inceleme başlattı. İşte detaylar…



Sabah gazetesinden Rana Büyüktaş'ın açıklamış olduğu verilere göre de; KDK bir çalışanın yapmış olduğu başvuru üzerine harekete geçti. Çalışanın yapmış olduğu başvuruda, 2021 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu ve birçok kurum ile bir banka arasında üç yıllık şeklinde imzalanan ve süresi de devam eden maaş promosyon sözleşmelerinin, artan enflasyon ve ekonomik gelişmeler sebebi ile yenilenmesi üzerine talep yer aldı.

Gerçekleştirilen başvuruya göre, banka ile yapılan promosyon protokolünde 111 Türk Lirası aylık olarak bedel olarak belirleme gerçekleşti. Bunun ise üç yıllık karşılığı olarak yaklaşık 4 bin Türk lirası da çalışanlara peşin şekilde ödendi.

Gerçekleştirilen sözleşmenin imzalanmasının ardından artan enflasyonun, promosyon tutarına da aynı şekilde yansıması ve enflasyon rakamlarındaki artışa göre artış yapılması da gelen talepler arasındaydı. Yapılacak olan değişiklik ile birlikte çıkacak farkın ise protokolün bitiş gününe kadar tek seferde çalışanlara yatırılması talep edildi.

Yapılan başvuruda bunlar ile birlikte, banka maaş promosyon tutarlarında sürekli olarak artış sağlanması amacı ile yaptığı başvurunun daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından reddedildiği fakat promosyon sözleşmelerinin bankalar tarafından revize edilmemesi durumunda tek taraflı olarak sözleşmenin feshedilmesinin kurumlara herhangi bir mali zarar getirmeyeceği savunuldu. 

KDK, başvuru ile ilgili olarak da gerekli incelemeleri yaparak ilgili kurumlar ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Bütün çalışanları ilgilendiriyor! Banka promosyonlarında flaş gelişme

Emeklilerin maaşlarına zam! Hangi emekli ne kadar maaş alacak? Tek tek açıklandı

A101’den katlanabilir telefona 3 bin lira şok indirim! Samsung Galaxy Z Flip3 kaçmaz! 4 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye’nin en sevilen iPhone telefonu BİM’de indirimli fiyata! BİM’den iPhone 11 çılgınlığı! 4 Eylül 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön