29 / 04 / 2024

Tütün ve alkol ürünlerinin satışında flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Tütün ve alkol ürünlerinin satışında flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, mücbir sebep durumlarında, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satış belgelerinin süre uzatımı ile ilgili belirlenen takvimin ertelenmesinde ya da ilave zaman verilmesinde yetkili olacak.



Bakanlığın, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumu ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik'i Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Söz konusu yönetmelik, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin, tanıtımına, satışına, sunumuna ve nihai tüketicilere güvenli şekilde ulaşması ile ilgili her türlü etkinliğin usul ve esaslarını düzenliyor.

Tütün ve alkol ürünlerinin satışında flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

SÜRE MART AYI SONUNA UZATILDI

İlgili yönetmelik uyarınca, satış belgelerinin alındığı ya da süre uzatım işleminin yapıldığı tarihe bakılmadan, etkinliklerine devam etmek isteyen satıcıların takip eden yılın ocak ayı başından mart ayı sonuna kadar süre uzatım işlemini gerçekleştirmek zorunda olduğu ifade edildi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön