16 / 05 / 2024

Tütün ve alkol ürünlerinin satışında flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Tütün ve alkol ürünlerinin satışında flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, mücbir sebep durumlarında, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satış belgelerinin süre uzatımı ile ilgili belirlenen takvimin ertelenmesinde ya da ilave zaman verilmesinde yetkili olacak.



Söz konusu düzenleme ile yönetmeliğe yeni eklenen hükme göre, satış belgeleri ile ilgili süre uzatım işlemi için belirlenen söz konusu dönemin mücbir sebep durumlarında ertelenmesine ya da ilave zaman verilmesinde Tarım ve Orman Bakanlığı yetkili olacak.

UZMAN İSİM AÇIKLADI, SİGARA VE ALKOL ZAMLANACAK

Öte yandan deprem nedeniyle tütün ve alkol ürünlerine zam geleceği iddia edildi. Her geçen gün zam yapılan sigara ve alkol fiyatları, insanlar tarafından yakından takip ediliyor. Zamlanan tütün fiyatlarıyla birlikte fiyatlar her geçen gün katlanmaya devam ediyor. Tütün ve alkol ürünlerinde rekor bir zam hazırlığı yapıldığı iddiaları gündeme geldi. 

Ekonomi uzmanı Atilla Yeşilada, sigara ve alkol ürünlerine yapılması beklenen zamla alakalı birtakım açıklamalarda bulundu. 

Tütün ve alkol ürünlerinin satışında flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Yeşilada, Kahramanmaraş depremine ilişkin çarpıcı analizlerde bulundu. Depremin ekonomik etkilerine ilişkin bilgi veren Yeşilada, söz konusu felaketin sigara ve alkol ürünlerindeki fiyatlara yansıyacağını belirtti. Yeşilada, sigara ve alkolde ÖTV oranlarının artırılacağını iddia etti.

Yüksek oranlarda zamlanan sigara ve alkolle ilgili, pek çok kişi indirim haberi beklerken, Yeşilada zam geleceğini öngörüyor. Katıldığı bir programda konuyla ilgili depremin Türk ekonomisine verdiği zararı bertaraf etmek adına tütün ürünlerinde ve alkolde devletin ÖTV artırımına gidebileceğini ifade etti.

Depremzedelere iş kapısı açıldı! İŞKUR 22 binden fazla işçi ve personel alacak!

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Çalışma Bakanı açıkladı! İlk kez rakam verildi!

Aile Bakanı Derya Yanık’tan maddi yardım müjdesi! Bu ödeme mart ayında yatacak! Bu parayı hemen alın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön