07 / 05 / 2024

Çalışan EYT’liler dikkat! istifanızı bu tarihte verin! Promosyon için bunu yapın!

Çalışan EYT’liler dikkat! istifanızı bu tarihte verin! Promosyon için bunu yapın!

Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi EYT düzenlemesinden yararlanacak ve bu kişilerin süreçte bilmesi gereken çok önemli detaylar var. İşte o süreçte işverenle görüşmenin öneminden, emeklilikte promosyon ödemesine kadar bilmeniz gereken detaylar…



Türkiye’de sigortalı işe başlama tarihi 8 Eylül 1999'dan önce olan ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kişiyi, toplamda da 5.7 milyonu etkileyen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin bu ay yasalaşması beklenirken,  EYT'liler şimdiden itibaren nasıl bir yol haritası izlemeli?

İşte bu soruyu Okan Güray Bülbül verdi. Bülbül, Akşam gazetesindeki yazısında, EYT düzenlemesinden yararlanacak olan 2 milyon 250 bin kişiyi tek tek ilgilendiren çok önemli detaylar verdi…

 Çalışan EYT’liler dikkat! istifanızı bu tarihte verin! Promosyon için bunu yapın!

TASLAKTAKİ ŞARTLARI SAĞLADINIZ MI?

EYT düzenlemesinde yaş şartı kalktı ancak prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresi şartı devam ediyor. O yüzden EYT'lilerin bu şartları sağlamadan aylık bağlatmaları mümkün değil. Haktan faydalanacak pek çok kişi gerekli koşulları sağladığını düşünse de önemli bazı detaylar var.

Mesela ilk kez 17 yaşında 8.9.1999 tarihinde sigortalı olmuş bir erkeğin 25 yıllık sigortalılık süresi 8.9.1999 tarihinden değil 18 yaşına girdiği tarihten itibaren hesaplanıyor. Bu nedenle sigortalılık süresi hesabının bu detaya göre yapılması gerekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön